Vai Rukšānes meita bez konkursa tikusi par padomnieci?

tautaruna.lv 20.janvāris 2022, 12:14
 
Ekrānuzņēmums
Saeimas deputātes Daces Rukšānes meita Annemarija Sofija Rukšāne, kļuvusi par VARAM ministra Artūra Toma Pleša (AP!) padomnieci komunikācijas jautājumos.

Neskatoties uz skaļiem publiskiem uzstādījumiem par bezkompromisu tiesiskumu, politikas restartēšanu un progresīvu attīstību, pašreizējās koalīcijas pārstāvji nesmādē sen kritizēto oligarhu, praktizēto rīcības mehānismu.

Kā liecina informācija VARAM mājaslapā un Annemarijas Sofijas Rukšānes "Facebook" profila aprakstā, Saeimas deputātes Daces Rukšānes meita Annemarija Sofija Rukšāne kļuvusi par VARAM ministra Artūra Toma Pleša (AP!) padomnieci komunikācijas jautājumos. Portāls Pietiek.com vēsta, ka tas noticis bez jebkāda konkursa.

Tāpat tiek ziņots, ka amata izvēle bijusi “veiksmīga” tajā nozīmē, ka, neskaitoties amatpersonai, nav nepieciešams publiskot algas apmēru. Ministrs Plešs pagaidām izvēlējies neatbildēt uz Pietiek.com jautājumiem par jaunpieņemtās darbinieces pienākumu apjomu, algu un konkursa (ja tāds bijis) lielumu.

Sociālajos tīklos rodamas liecības, ka ar šādu pieeju nav mierā pat ideoloģiskie sabiedrotie.

Tā, piemēram, Inga Spriņģe vietnē mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudusi šādu viedokli:

"Ko dara šie trīs padomnieki? Annemarija Rukšāne (deputātei D.Rukšānei ir meita ar šādu vārdu, droši vien sakritība) padomniece komunikācijas jautājumos Pēteris Krastiņš padomnieks informācijas sabiedrības jautājumos Miks Strazdiņš padomnieks sadarbībai ar plašsaziņas līdzekļiem."

Interesanti, ka deputātes meita/ministra padomniece līdz šim nav izpelnījusies ievērību ar saviem sasniegumiem sabiedrisko attiecību sfērā. Taču, kā liecina Annemarijas Sofijas Rukšānes sociālās vietnes "Instagram" profils, ir bijusi gana uzticīga savas mātes, rakstnieces un seksuāla rakstura sleju autores, Daces Rukšānes idejiskā sekotāja.

Ekrānuzņēmums


Vai tiešām Latvijas nodokļu maksātājiem būtu pienākums, apmaksāt šādu personu savtīgās ambīcijas?

Sociālās vietnēs netrūkst komentāri par šo ziņu:

"Rukšānes 23 gadīgā meita ministra padomniece, māsa galvenā Rīgas apzaļumotāja, tēvs - partijas ziedojumu ex atmazgātājs. Pati - svētā nevainība, sēņotāja!"

"Kāds ministrs, tādi padomnieki."

"Viena no plešsa padomniecem, apkalpo attaparistu kontus un bonusa saņem amatu VARAM ;) bet tā nav korupcija!"

"Artūriņš klasesvakaru uztaisījis ministrijā."

"Vēl jau var parakāties sabiedrisko attiecību nodaļā un sapratīsiet kādēļ ministrija ir tik lojāla vegānismam, kažokzvēru audzēšanas un lūšu medību aizliegšanai. Nekas ne no kā nerodas."

"Tomiņš tik jauns,nevar atstāt bez pieskatīšanas."

""Attīstībai Par" arvien vairāk atgādina populāru gangsteru ģimenes uzņēmumu, kā partiju. Un Dace Rukšāne - mafijas krustmāte. Priceless."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas