Pētījums atklāj neticamu masku nēsāšanas blakusparādību, turklāt - romantisku

tautaruna.lv 23.janvāris 2022, 19:00
 
Freepik
Cilvēki, kas valkā sejas maskas, tiek uzskatīti par pievilcīgākiem nekā tad, ja viņiem nekas neaizsedz seju, liecina jauns pētījums. Pētījums atklāja, ka vīrieši ar zilām medicīniskām sejas maskām sievietēm šķiet vispievilcīgākie.

Pētījums atklāja, ka vīrieši ar zilām medicīniskām sejas maskām bija vispievilcīgākie.

Globālās kovid pandēmijas ietekmē, sejas maskas ir kļuvušas par ierastu skatu. Kārdifas universitātes pētnieki apgalvo, ka maskas padara gan vīriešus, gan sievietes pievilcīgākas pretējā dzimuma acīs. Pētījumā, kas uzsakts 2021. gada februārī, 43 sievietes tika lūgtas novērtēt vīriešu attēlus, pamatojoties uz pievilcību.

Attēli tika rādīti ar divu dažādu veidu sejas maskām, ar grāmatu, kas daļēji aizsedza sejas un attēli, kuros seja nav aizsegta. Pētījumā tika izmantota gan zila medicīniskā maska, gan vienkārša auduma maska, un dalībnieki teica, ka vispievilcīgākie bija tie, kas nesāja ķirurģiskās maskas.

Dr. Maikls Lūiss no universitātes Psiholoģijas fakultates sacīja, ka pētījums pierādīja, ka mūsu uztvere laika gaitā ir mainījusies — pirms pandēmijas uzskatīja, ka sejas maskas, padara cilvēku mazāk pievilcīgu.

Viņš teica: "Mūsu pētījums liecina, ka sejas tiek uzskatītas par vispievilcīgākajām, ja tās nosedz medicīniskās sejas maskas. Tas var būt tāpēc, ka esam pieraduši, ka veselības aprūpes darbinieki valkā zilas maskas, un tagad mēs tās saistām ar cilvēkiem, kas strādā aprūpes vai medicīnas profesijās. Laikā, kad jūtamies neaizsargāti, medicīnisko masku nēsāšana mums var šķist mierinoša un tādējādi pozitīvāka attieksme pret arī pret tās valkātāju.

Lūiss piebilda, ka, iespējams, sejas maskas padarīja cilvēkus pievilcīgākus, jo tas dalībnieku uzmanību vērsa uz acīm.

Pētījuma rezultāti publicēti žurnālā Cognitive Research: Principles and Impplications - savukārt otrā pētījuma rezultāti, kuros vīriešiem tika lūgts novērtēt sieviešu pievilcību, vēl nav publicēti, taču doktors Lūiss sacīja, ka rezultāti ir līdzīgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas