Dailes teātrim jauns prokūrists - Normunds Matulis

tautaruna.lv 17.janvāris 2022, 21:00
 
Oksana Džadana / F64
VSIA "Dailes teātris" trešdien, 12.janvārī, reģistrēts jauns prokūrists, ziņo portāls klientuportfelis.lv.

Šī reģistrācija nosaka tiesības jaunajam prokūristam tiesības atsevišķi pārstāvēt teātri, taču bez tiesībām atsavināt tā nekustamo īpašumu, to ieķīlāt vai apgrūtināt ar lietu tiesībām, prokūra reģistrēta uz Normunda Matuta vārda. Jānorāda, ka kopš 2020.gada jūnija teātrim reģistrēta prokūra arī uz Sandas Runtes vārda.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, Normunds Matutis ieņem amatus Andreja Žagara kultūras attīstības fondā, kā arī Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fondā, raksta klientuportfelis.lv

Saskaņā ar Komerclikuma 34. pantu, prokūra ir komercpilnvara, kas piešķir prokūristam tiesības komersanta vārdā slēgt darījumus un veikt citas ar jebkuru komercdarbību saistītas tiesiskās darbības, ieskaitot visas procesuālās darbības tiesvedības gaitā (prasības celšana, izlīgums, tiesas nolēmumu pārsūdzēšana u.tml.).

2020.gadā VSIA “Dailes teātris” izrādes teātra stacionārajos spēles laukumos un viesizrādēs ir noskatījušies 73 tūkstoši skatītāju. Salīdzinot ar gadu iepriekš, skatītāju skaits samazinājies par 62%. Tikai 2,5 mēnešus teātra izrādes notika ierastajā režīmā, 5 mēnešus klātienes pasākumi nedrīkstēja notikt vispār, savukārt atlikušajā periodā skatītāju skaita ierobežojumi pieļāva izrādīt izrādes mazākam skatītāju skaitam. Reaģējot uz jaunajiem apstākļiem, teātris pērn izveidoja jaunu spēles laukumu ārtelpās - Vasaras dārzu ar 50 līdz 130 skatītāju vietām.

Pandēmijas laikā valsts dotācija bija VSIA “Dailes teātris” galvenais ienākuma avots, sastādot 74% no kopējiem ieņēmumiem un ļaujot teātrim izdzīvot krīzē un turpināt māksliniecisko darbību, iestudējot izrādes. Teātra biļešu ieņēmumu īpatsvars iepriekšējo 51% vietā veidojis vien 23% pienesumu. Jānorāda, ka pandēmija ietekmējusi teātra cenu politiku, jo, lai spētu nodrošināt izrāžu norisi spēles laukumos ar samazinātu apmeklētāju skaitu, vidējā cena augusi par 22%. Vidējā cena uz teātra izrādēm palielinājusies no 12,45 eiro 2019.gadā līdz 15,79 eiro pērn.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas