Dumpja prognoze: Tuvākie divi mēneši būs ļoti sarežģīti

tautaruna.lv 14.janvāris 2022, 14:30
 
F64
Komentējot to, ko rāda skaitļi, un to, ko viņš redz slimnīcās, valsts galvenais infektologs Uga Dumpis prognozē, ka tuvākie divi mēneši būs ļoti sarežģīti, vēstīja TV3 Ziņas.

Epidemioloģiskā situācija valstī ir ļoti sarežģīta, un tuvākās nedēļas laikā pat varam sagaidīt inficēšanās gadījumu skaita dubultošanos, tā norāda valsts galvenais infektologs Uga Dumpis. Lai gan šobrīd stacionāros situācija ir stabila un kontrolējama, ikdienas darbu sāk jūtami apgrūtināt personāla slimošana un nonākšana kontaktpersonu statusā.

"Darbinieki kļūst par kontaktpersonām, un tas ir atšķirībā no iepriekšējā viļņa, kad vakcīnas ļoti labi darbojās un nebija tik plašas saslimšanas bērnu vidū, tad tagad mums ir zināmas problēmas ar personāla pieejamību, mēs gatavojamies uz stāvokļa pasliktināšanos," pauda Dumpis.

Profesors šobrīd norāda, ka kovidstatistikā redzamie skaitļi ataino gan Jaunā gada ballītes, gan arī to, ka omikrons skar pirmreizējo vakcināciju saņēmušos.

"Viens ir ballītes, bet otrs ir šis vīrusa paveids, kas viegli inficē vakcinētos, kas nav saņēmuši balstvakcināciju un pārslimojuši atšķirībā no citiem variantiem. Omikrona paveids ļoti viegli inficē šīs divas grupas. Mums viņiem ir dotas lielākas brīvības - dodas uz darbu, kultūras pasākumiem tādējādi arī pieaug šo gadījumu skaits," skaidroja Dumpis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas