VIDEO: piektdienas rītā Jelgavā plosījusies spēcīga vētra

tautaruna.lv 14.janvāris 2022, 13:30
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Šodien visā Latvijā plosās spēcīgs vējš. TV3 laika ziņu moderators Martins Bergšteins mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējis video, kurā redzama īslaicīga, bet ļoti spēcīga vētra Jelgavā.

Video ticis uzņemts ap plkst. 08:00 no rīta. Kā ziņo Berģšteins, tad Jelgavu šķērsoja lineāra nokrišņu zona, kura virzījās no ziemeļiem uz dienvidiem.

Brīdi, kad nokrišņu zonu ir šķērsojusi Jelgavu, tik novērotas ļoti intensīvas lietusgāzes ar krusu. Vējš esot pieņēmies spēkā līdz 25 m/s.

"Īslaicīgā, bet spēcīgā vētra ilga aptuveni 5 minūtes, tad cik pēkšņi sākusies, tik pēkšņi arī beidzās. Šķita, ka vētra nolauzīs lielo ozolu pretim maniem dzīvokļa logiem, taču tomēr iztika bez ievērojamiem postījumiem."

Kā vēstījām, tad piektdien līdz vēlam vakaram Vidzemes piekrastē, tai skaitā Jūrmalā, galvaspilsētā un Pierīgas novados, kā arī Kurzemes rietumu piekrastē spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par stipru vēju.

Kā vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati, tad no rīta ap plkst. 07:00 un 08:00 Liepājas ostā reģistrēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 31,4 metriem sekundē (m/s). Tik stipras vēja brāzmas valsts novērojumu stacijās nebija fiksētas kopš 2020.gada marta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:50

Jaunākās diskusijas