Atklāts, cik veselīga patiesībā ir olīveļļa

tautaruna.lv 16.janvāris 2022, 20:08
 
pexels.com
Amerikas Kardioloģijas koledžas veiktajā pētījumā tika pierādīts, ka ik dienu pievienojot maltītei klāt ēdamkaroti olīveļļas, būtiski uzlabojas veselības stāvoklis, ziņo "UPI".

Izrādās, ka olīveļļas pievienošana ēdienam var samazināt priekšlaicīgu nāves risku no sirds vai plaušu slimībām. Olīveļļa var palīdzēt uzlabot arī smadzeņu darbību.

Pētījumā tika salīdzinātas divu cilvēku grupas. Vieni, kuri ikdienā ēdienam pievienoja klāt pusi ēdamkarotes vai vairāk olīveļļas, otri, kuri olīveļļu neizmantoja.

Pierādījās tas, ka tie cilvēki, kuri uzturā lietoja olīveļļu, viņiem par 19% samazinājās nāves risks no sirds slimībām. Un par 18% samazinājās risks nomirt no plaušu slimībām. Tajā pašā laikā tika atklāts, ka teju 29% gadījumu, samazinājās arī nāves risks no neirodeģeneratīvām slimībām.

Pētījuma autori izceļ, ka ikdienā aizstājot margarīnu, sviestu, majonēzi ar olīveļļu, teju par trešdaļu (34%) samazinās agrīnas nāves risks, kas iekļauj visas iepriekš nosauktās veselības problēmas.

Kā atzina pētījuma autors, uztura zinātnieks Guašs Ferre, tad pētījums tika veikts, lai sniegtu pareiza uztura ieteikumus cilvēkiem. "Iespējams, ka olīveļļas patēriņš ir vispārēja veselīga uztura pamats."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas