Noskaidrots, par kādu summu pagājušajā gadā turīgākie cilvēki kļuvuši vēl bagātāki

tautaruna.lv 14.janvāris 2022, 19:30
 
Freepik
Pasaules turīgākie cilvēki, kuru bagātība jau tā bija grūti aptverama, pagājušajā gadā kopumā ieguva 1 triljonu dolāru, liecina Bloomberg miljardieru indekss, ziņo bbc.com.
Īlons Masks, pasaules bagātākais cilvēks, tikai pēdējo 12 mēnešu laikā ir palielinājis savu bagātību par gandrīz 118 miljardiem dolāru. Tikmēr Apvienoto Nāciju Organizācija lēsa, ka 2021. gadā nabadzībā nonāca 150 miljoni cilvēku.
Citi miljardieru pulkā: luksusa preču magnāts Bernards Ārno (palielinājis bagātību par 62,7 miljardiem dolāru) un Google darboņi Lerijs Peidžs un Sergejs Brins (attiecīgi 47 un 45 miljardu dolāru).
Marka Cukerberga gads bija izaicinājumu pilns, bet pat neskatosties uz to, viņš kļuvis par aptuveni 25 miljardiem dolāru bagātāks.

2021. gads bija piemērots laiks, lai kļūtu bagāts. Atkal un atkal Volstrīta paraustīja plecus bažās par inflāciju, piegādes ķēdes sastrēgumiem un jauniem Covid-19 variantiem. Šajā jomā bagātie ir parādā lielu "paldies" Federālajai rezervju sistēmai, kas katru mēnesi iepludināja desmitiem miljardu dolāru finanšu tirgos, vienlaikus saglabājot procentu likmes tuvu nullei — tā ir īpaši brīva monetārā politika, kas izstrādāta, lai nodrošinātu skaidras naudas kustību finanšu tirgos. Pandēmija 2020. gadā satricināja pasaules ekonomiku. Šie stimulēšanas centieni veicināja akciju labklājību 2020. un 2021. gadā.


Saskaņā ar Bloomberg datiem, 500 cilvēku kopējā tīrā vērtība tās miljardieru indeksā tagad pārsniedz 8,4 triljonus dolāru. Tas ir vairāk nekā iekšzemes kopprodukts jebkurai atsevišķai planētas valstij, izņemot ASV un Ķīnu.

Kopš pandēmijas sākuma Amerikas miljardieru kopīgā bagātība ir palielinājusies par vairāk nekā 70% , vairāk nekā 5 triljoniem ASV dolāru, liecina institūta ziņojums, kurā analizēti Forbes dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas