Izskan ideja par jaunu alkohola pārdošanas ierobežojumu Latvijā

tautaruna.lv 7.janvāris 2022, 7:30
 
Ilustratīvs attēls / F64
Tagad stipros dzērienus Latvijā var iegādāties no astoņiem rītā līdz desmitiem vakarā, taču šis intervāls ir jāsamazina – uzmanību pievēršot ierobežojumiem no rīta, Latvijas Televīzijai sacīja narkoloģe un psihiatre Jūlija Līce.
Veselības ministrija plānoja ierobežot laiku alkoholisko dzērienu tirdzniecībai Latvijā, atļaujot tirgot alkoholu līdz deviņiem vakarā, nevis līdz desmitiem, kā tas ir šobrīd.

Kā informēja VM pārstāve Sanita Lazdiņa, attiecīgo punktu bija plānots iekļaut Alkoholisko dzērienu aprites likumā, taču tā autori saskārās ar spēcīgu pretestību, tostarp no nozares.

Un tā kā nav pētījumu par to, kā alkohola realizācijas laiks ietekmē tā patēriņu, šis priekšlikums pagaidām ir izņemts no grozījumiem, raksta rus.lsm.lv.

Narkoloģe un psihiatre Jūlija Līce uzskata, ka šādiem ierobežojumiem ir jēga. Taču lielāks uzsvars, viņasprāt, būtu jāliek nevis uz vakara, bet rīta stundām.

"No rīta tie, kam ir paģiras, iet pēc alkohola. Un pastāv risks, ka tādi cilvēki pēc tam iegrims reibumā. Es izslēgtu arī alkohola tirdzniecību brīvdienās, kad pulcējas uz dažādiem pasākumiem. Cilvēks ir slinks, un, ja vajag darīt ko - kāda lieka kustība - , tas kādu apturēs. Ne visus. Bet kādu mēs izglābsim," uzskata narkoloģe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:17

Jaunākās diskusijas