Latviešu ārstes ieraksts par maldinošiem Covid-19 testiem izraisa diskusiju

tautaruna.lv 7.janvāris 2022, 12:09
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kādas ģimenes ārstes ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter, kurā viņa ralsta arī par maldinošiem Covid-19 paštestiem, izraisījis diskusiju Twitter lietotāju vidū.

Ģimenes ārste, daloties ar saviem pāris nedēļu novērojumiem darbā, raksta par to, ka Covid-19 paštesti bieži mēdz būt maldinoši negatīvi un pacienti, nepaspējot saņemt balstvakcīnu, inficējas ar Covid-19.

"Pāris nedēļu novērojumi ĢĀ praksē: - Covid paštesti - bieži maldinoši negatīvi. Ja ir elpceļu simptomi un ātrais antigēnu tests negatīvs, labāk veikt PCR testu! - Diemžēl vairāki pacienti, kas bija pierakstīti šonedēļ uz balstvakcīnu, saslimuši ar kovidu. Nepaspēja. Ir arī pāris gadījumi, kad saslimšana ar C19 pirms gada, 2 vakcīnas, pagājuši 6 mēneši un tagad atkal saslimšana. Secinājums - jāsteidz saņemt balstvakcīnu!"

Tikmēr komentāros citi Twitter ietotāji aktīvi sāka diskutēt gan par balstvakcīnas nepieciešamību, gan par maldinošajiem Covid-19 testiem.

"Es pēdējās nedēļās piedzīvoju pretējo. 2 bērni, abiem paštesti rāda vieglu, bet redzamu otro svītru. Protams panika, lielais tests - negatīvs," teikts kādā komentārā. Vēl kāds raksta, ka nesen piedzīvota līdzīga situācija.

Uz kādu komentāru, ka balstvakcīna nenovērš saslimšanu, bet tikai nedaudz samazina hospitalizācijas risku, ģimenes ārste atbild: "Par saslimšanu piekrītu. No maniem vakcinētajiem pacientiem līdz šim, NEVIENS nav stacionēts!"

"Man PCR uzrādīja negatīvu ar visiem omicron simptomiem. Vakar izlasīju, ka šis variants nemīl tusēt degunā, bet man no kakla paņemt paraugu nevarēja... Tā kā, nevaru būt drošs. Māsas meitai pozitīvu deguna tests parādīja tikai tad, kad simptomi jau bija pazuduši."

Vēl kāds piebilst: "Šķiet, ka negatīva paštesta īpašnieku pierunāt uz PCR testu būs vēl viena neiespējamā misija!"

Kā nesen vēstījām, piemēram, janvārī skolēniem un skolotājiem būs biežāk jāveic Covid-19 testi.

Plānots, ka pamata un vidējās izglītības posma skolēni, pedagogi un pārējie darbinieki, kuriem ir Covid-19 vakcinācijas sertifikāts, paštestus veiks mājās divas reizes nedēļā. Vienlaikus kontaktpersonu karantīnas vietā vakcinētajiem darbiniekiem un skolēniem paštesti būs jāveic septiņu dienu garumā.

Savukārt nevakcinētajiem skolēniem divas reizes nedēļā mājās būs jāveic paštests, bet vienu reizi nedēļā skolā - pūla tests.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas