Naudiņš sūrojas, ka simtiem jauno sportistu ierobežojumu dēļ pamet Latviju

tautaruna.lv 4.janvāris 2022, 15:59
 
Vladislavs Proškins / F64
Saeimas deputāts Romāns Naudiņš sociālajos tīklos sūrojas, ka divpadsmitgadīgs bērns bez vakcinācijas sertifikāta trenēties nedrīkst. Apgalvo, ka no Latvijas aizbraukuši jau 150 jaunie hokejisti, tai skaitā viņa paša dēls.

Saeimas deputāts Romāns Naudiņš (NA) mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietojis ierakstu, kas aizsācis diskusiju gan par Latvijas Hokeja federācijas darbu saistībā ar jaunajiem hokejistiem, gan bērnu vakcinēšanu, gan situāciju sportā Latvijā kopumā.

"Šodien dēlam pirmā spēle Šveices komandā. Latvijā, diemžēl, divpadsmitgadīgs bērns trenēties un spēlēt bez vakcinācijas sertifikāta nedrīkst. Dažu mēnešu laikā no Latvijas aizbraukuši vairāk kā 150 jaunie hokejisti. Paldies Šveicei par pragmātisku pieeju bērnu sportam," ierakstā pauž Naudiņš.

Zem ieraksta turpinot: "Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kura zibenīgi sadalīja bērnus vakcinētos/nevakcinētos, radot ierobežojumus otriem un tādā veidā cenšoties palielināt vakcinācijas aptveri uz bērnu rēķina. Netālredzīgi un ciniski. Un Saeima to atbalstīja! Latvija kā ierasts skrējusi ratiem pa priekšu ar nevakcinētu bērnu ierobežojumiem. Tas gan mūsu birokrātiem un politiķiem ierasts arī citās jomās. Daudz talantīgi bērni ir izbraukuši uz ārvalstīm. Ļoti žēl."

Iepriekš publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka Romāns Naudiņš esot vakcinējies pret Covid-19 ar Eiropas Savienībā neapstiprinātu un Latvijā nepieejamu poti, tādēļ viņš parlamentā vēl nav uzrādījis savu Covid-19 sertifikātu.

Decembra sākumā LTV Ziņu dienestam Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins pauda, ka prom no Latvijas devušies apmēram 200 jauno hokejistu.

Savukārt Rodrigo Laviņš pastāstīja, ka viņa vadītajā bērnu hokeja klubā “Baltie vilki” trijās vecuma grupās aizbraukuši 15 puikas un rindas trijās komandās palikušas tik šķidras, ka vairs nav iespējams nokomplektēt sastāvu spēlēm.

Komentāros ļaudis uzsver, ka Naudiņš ir ilggadējs "Nacionālās apvienības" biedrs un, atrodoties koalīcijā, tomēr var ietekmēt lēmumu pieņemšanu.

"Lūk šo es nesaprotu. Koalīcijas politiķi raud šeit par tiem lēmumiem, ko pati koalīcija pieņem."

"Esot Klaipēdā, nudien bija savādi redzēt, ka liepājnieki trenējas turienes lielveikala hokeja laukumā. Kaut kādu loģiku tajā tiešām meklēt bezjēdzīgi."

"Ko tu dirs! To nevarēja darīt tikai vienu mēnesi. Sen visi trenējas un spēlē. Aizbraukšana notiek katru gadu. Iemesls - federācijas nespēja, treneru un privāto klubu naudas kāšana no vecākiem. Un... vecāku nepamatotie sapņi par nhl."

"eeeeem...bet kāpēc Jūs vienkārši nevakcinējat savu bērnu?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas