"Fantomass" atsauc atmiņā bērnību; sociālo tīklu lietotāji sajūsmā

tautaruna.lv 1.janvāris 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Sociālajos tīklos ļaudis dalās ar saviļņojumu un pateicību par iespēju savos TV ekrānos skatīties triloģiju "Fantomass".

Trešdien, 29.decembrī, "Latvijas Televīzijā" notika TV pirmizrāde filmai "Fantomass". Cilvēki ar sajūsmu un sentimentu atcerējās bērnības atmiņas un dalījās ar tām sociālajos tīklos.

"Jaunieši droši vien ierēca par filmu “Fantomass”. Viņiem nesaprast, ka 70- to gadu jauniešiem tas bija kā “Matrikss”, “Gredzena pavēlnieks” un “Harijs Poters” kopā ņemti..."

"Agdies kā mēs pie tā Fantomasa siekalojāmies kinoteātrī, visi padomju skolnieki... Fantomass mums atnesa laimi un nedaudz pavēra dzelzs priekškaru uz sapujušo kapitaļizmu!"

"Fantomasu tolaik neuztvēra kā komēdiju. Ari oficiāli nē - bērniem līdz 16 films bija aizliegta (bandītu nenoķer!). Mums bija ap 14. Viens džeks priecīgi stāstīja, ka noplēsis afišai apakšējo daļu ar biedējošo uzrakstu. Pats jutās kā Fantomass."

"Bērnībā es to uztvēru kā šausmu filmu. Bija bail vakaros nolaist kājas no gultas, jo tumsā varēja slēpties Fantomass."

"Ak,@LatvijasTV, jūs protat iepriecināt - šovakar un vēl divas trešdienas Fantomass un, kā odziņa uz kūkas, svētdienas vakarā Brokastis Tifānijā! Paldies!"

"Ar tēti pārrunājām Fantomasu. Stāstīja, kā 1. klasē visi traki fanojuši un uzskatīja par sava veida super varoni. "Fantomass" bija iegrebts uz durvīm, sienām utt. :D Zināju, kas tas ir, bet vakar noskatījāmies pirmo reizi. Mums patika!"

"Noskatījos @LatvijasTV Fantomasu un pēc tam uzslēdzu prezidenta uzrunu. Līdzīgi ļoti. Fantomasam tik motivāciju labāk var saprast un nav tik ļoti vienalga ko un kam saka."

"Fantomass" ir 1964. gada Francijas piedzīvojumu komēdija, pirmā filma no triloģijas par kriminālnoziedznieka Fantomasa un viņa vajātāja policijas komisāra Živa piedzīvojumiem. Filmas režisors ir Andrē Junabels. Scenārijs veidots kā parodija par Pjēra Suvestra un Marsela Alēna 1911. gadā sarakstīto grāmatu tēlu Fantomasu. Īpašus panākumus filma ieguva Eiropā, Padomju Savienībā un Japānā.

"Pirms pusgadsimta vārdu Fantomass Padomju Savienībā varēja ieraudzīt visikdienišķākajās vietās - uzzīmētu uz sētām un māju sienām, ieskrāpētu kāpņu telpās un sabiedriskajās tualetēs, kokos un parka soliņos, iegrieztu ar nazi vai uzrakstītu uz autobusu un trolejbusu dermantīna sēdekļiem. Bērni pagalmos spēlēja ne tikai kovbojos un indiāņos, bet arī fantomasos", pirms pāris gadiem raksta jauns.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas