Izraēlā zinātnieki skeptiski par ceturtās vakcīnas pamatotību

tautaruna.lv 1.janvāris 2022, 11:30
 
twitter.com
Izraēlā gatavojas ceturtajai Covid-19 vakcīnai, vairākas pazīstamas medicīnas personības Izraēlā izteikušas kritiku un norādījušas uz balstvakcīnu zemo efektivitāti.

Izraēla, kas jau kopš vakcinācijas kampaņas sākuma tikusi uzlūkota kā aptveres pirmrindniece, arī kā pirmā valsts kurā tika uzsākta potēšana ar trešo vakcīnas devu, pašlaik nonākusi pie lēmuma par ceturtās devas potēšanu.

Tomēr vairākas Izraēlas medicīnā atzītas un pazīstamas personības ir izteikušas kritiku par valdības vēlmi uzsākt ceturtās devas potēšanu bez attiecīga zinātniska pamatojuma.

Kā savā publikācijā min “The New York Times”, virkne medicīnas ekspertu iesaka nesteigties, pirms ir pētījumos balstīta pārliecība par šāda soļa lietderību, jo atsevišķu pētījumu dati norāda uz balstvakcīnu ievērojami zemāko efektivitāti.
Tāpat ir atsevišķas pētījumu norādes, ka tik daudzu devu saņemšana gada ietvaros, patiesībā imūnsistēmu padara vājāku.

Tomēr pašlaik izskatās, ka Izraēlas vadošās amatpersonas negrasās ieklausīties kritikā, apgalvojot, līdzīgi kā savulaik Latvijas augstākās amatpersonas, ka nav laika gaidīt plašākus un vispusīgākus zinātnieku slēdzienus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:56

Jaunākās diskusijas