Akadēmiķis Kalviņš: "Mildronātu" COVID ārstēšanai nepētīs, jo farmācijas uzņēmumi ar to nevar pelnīt!

tautaruna.lv 28.decembris 2021, 11:00
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Viens no Latvijas zinātnes aprindu spilgtākajiem pārstāvjiem, mildronāta radītājs Ivars Kalviņš, viesojoties TV24 Pētera Apiņa raidījumā, atklāja interesantu un būtisku informāciju par to, ka viņa radītais medikaments mildronāts tiek sekmīgi izmantots COVID pacientu ārstniecības procesā.
Kalviņš, atsaucoties uz Krievijas kolēģu veikumu, apgalvo, ka mildronāta lietošana COVID pacientu ārstēšanā dod būtisku efektu, novēršot ar sirdi saistītās komplikācijas.

Atbildot uz raidījuma vadītāja P.Apiņa jautājumu par to, kā ir ar medikamentiem, kas atrodas zonā starp vienkāršu paracetamola un ūdens dzeršanu, un spēcīgiem bioloģiskiem preparātiem, Kalviņš izsakās:

“Neviens jau netaisīs tos pētījumus, par kuriem mēs tā visi jūsmojam, viena iemesla pēc; ja tev vairs nav patenta uz vielu, un tu nevarēsi nopatentēt konkrēto pielietojumu, naudu nopelnīt nevarēs. Izdot pētījumos varēs, bet gūt peļņu nevarēs. Līdz ar to farmaceitiskās firmas pie tā neķersies klāt!”

Pieminot arī dažus pētījumus, kas veikti Latvijā uz laboratorijas žurkām, un uzrāda pozitīvus efektus, Kalviņš pesimistiski konstatē, ka randomizētie pētīumi, pat ja tagad tiktu veikti, noslēgtos vien tad, kad būtu beidzies arī COVIDs .

Vai arī šajā gadījumā birokrātija un farmācijas nozares intereses būs kļuvušas par traucēkli, iespējams, vēl vienai labai pandēmijas seku mazināšanas iespējai, to rādīs laiks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas