Sociologs par "Rododendra" akciju: Tur varēja redzēt četru veidu cilvēkus

tautaruna.lv 19.decembris 2021, 9:14
 
xtv.lv / Ekrānuzņēmums
Sociologs Aigars Freimanis  TV24 raidījumā izteicis savu vērtējumu par to, kāda tipa cilvēki bija vērojami akcijā "Rododendrs".

Sociologs, "Latvijas Fakti" vadītājs Aigars Freimanis TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" izteicis savu vērtējumu par to, kāda tipa cilvēki bija vērojami Saeimas deputāta, opozicionāra Alda Gobzema rīkotajā akcijā "Rododendrs".

Raidījuma vadītāja Velta Puriņa uzdeva jautājumu: "Ko pierādīja šī te akcija "Rododendrs?"

"Protesta gars sabiedrībā joprojam ir dzīvs. Un varbūt pat dzīvāks nekā pirms pusgada vai vairāk. Savā ziņā tas bija tāds jautrs hepenings, jo īpaši tā jauniešu diskotēka," iesāka Freimanis.

"Ja runā par publiku. Skaidrs, ka tur nebija 600 cilvēku, tur bija vairāk. Varēja redzēt četru veidu cilvēkus, vieni ir tādi margināli cilvēki, kas parādās praktiski vienmēr, ja vien ir kāda manefestācija, ja vien tā nav ļoti labi organizēta, kurai ir konkrēts mērķis. Tad bija reliģiski orientēti cilvēki, kurus redzējām jau vasarā. Un bija arī, kā tagad saka, antivakseri, kas iebilst pret vakcinēšanos . Un tad ir cilvēku daļa, kura bija daudzskaitlīgāka, - tie, kuri vienkārši grib protestēt, cilvēki, kuri nav apmierināti ar esošo situāciju. Domaju, ka viņiem šis protests sagādāja vilšanos, jo nebija nekas tāds, kas liktu noticēt un cerēt, ka nākotnē no tā kaut kas izaugs, " savu viedokli izteica sociologs.

Vēl piemitinot: "Ja paskatās socālos tīklus, vairākas reizes manīju jautājumu, kas izskanēja protestējošo vidū - "Aldi, kas ir tālāk, kāds ir nākošais solis?""

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas