Vakcinācija pret Covid-19: situācija Latvijas skolās ir traģiska

tautaruna.lv 3.decembris 2021, 7:30
 
F64
Obligātā prasība pedagogiem vakcinēties pret Covid-19 vēl vairāk saasinājusi skolotāju trūkuma problēmu tika vēstīts LTV Dienas ziņās.

Ogres novada lielākajā skolā Ogres 1. vidusskolā no 166 pedagogiem šobrīd trūkst 11. Matemātikas un sākumskolas pedagogu vakances ir jau kopš vasaras. Joprojām notiek arī konkurss uz skolas direktora amatu. Bioloģijas skolotāja Irēna Grigale, kas šobrīd paralēli pilda arī direktora pienākumus, ar asarām acīs norāda, līdz ar obligāto vakcināciju situācija kļuvusi vēl skaudrāka.

"Tieši vakcinēšanās dēļ mums darba attiecības ir pārtraukuši seši kolēģi un divi kolēģi ir aizgājuši dīkstāvē, viņi it kā darba attiecības nav pārtraukuši, bet šajā likumiskajā kartībā trīs mēnešu laikā viņi varbūt var pārdomāt un atgriezties darbā," stāstīja Ogres 1. vidusskolas direktora amata pienākumu izpildītāja Irēna Grigale.

Šobrīd skolā nenotiek fizikas stundas. Skola risinājumu radusi no decembra, bet ne visām klašu grupām.

"Vecāki satraucas, bērni satraucas par to un jautā, kāpēc nenotiek fizika, kad notiks fizika. Protams, un es arī saprotu vecākus un vecāku satraukumu, kad, iespējams, ka daži varbūt mainīs skolu tikai tāpēc, ka nenotiek fizika," sprieda Grigale.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA) norāda, ka situācija ar pedagogu trūkumu skolās ir traģiska un nozare ir lielas krīzes priekšā.

"Viens ir mantotās vakances līdz Covid-19 periodam, un tad arī, protams, šis vakcinēšanās faktors ir ietekmējis. Un vēl būs sarežģītāks vakanču jautājums, ja ievērosim OECD ieteikumu par sabalansētu darba slodzes nodrošināšanu, kontakstundu skaita pārskatīšanu. Tas nozīmē, ka mums būs vēl vairāk skolotāji vajadzīgi," saka LIZDA vadītāja Inga Vanaga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas