"NATO kaķa" identitāte ir noskaidrota

tautaruna.lv 1.decembris 2021, 18:12
 
sargs.lv/ Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Rudais kaķis mediju uzmanības centrā nokļuva, savam uznācienam izvēloties īsto brīdi – izsoļojot bāzes parādes laukumā tad, kad Latvijas un sabiedroto karavīru vienību parādi pieņēma NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, Kanādas ārlietu ministre Melānija Žolī un Latvijas aizsardzības nozares augstākā vadība, raksta portāls sargs.lv.

Rudais runcis Bulta jau aptuveni gadu mitinās Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzē.

Kā raksta portāls sargs.lv Bulta "lieliski izprot diplomātisko attiecību nozīmi, jo līdzīgus izgājienus parādes laukumā veicis arī iepriekš, piemēram, parādes vienību priekšā izsoļojis gan Igaunijas premjerministres vizītes, gan Spānijas nacionālo svētku atzīmēšanas laikā. Šobrīd kaķa tiešie dienesta uzdevumi šobrīd saistīti ar peļu un žurku iebrukuma draudu atturēšanu un neitralizāciju".

sargs.lv

"Ņemot vērā, ka līdz ar Latvijas karavīriem Ādažu bāzē izvietoti arī NATO sabiedroto bruņoto spēku karavīri, teju katrs kontingents rudajam runcim devis savu vārdu. Daži NATO kaujas grupas karavīri viņu saucot par Pom-Pom, citi par Tutun, taču latviešu karavīri viņam devuši spēcīgu vārdu - Bulta, jo - cik ātri parādījies, tik ātri viņš parasti arī protot nozust," raksta sargs.lv.

sargs.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:49

Jaunākās diskusijas