Cilvēki izbrīnīti, vai tiešām pie visa vainīgi nevakcinētie?

tautaruna.lv 26.novembris 2021, 17:13
 
pixabay
Šāds jautājums sociālo tīklu lietotājiem rodas, apskatot Eiropas Komisijas publiskotu infografiku, kurā parādīti dati ar vakcinācijas aptveri, un no Covid-19 mirušo skaitu ES valstīs.

Lai gan infografikas mērķis ir parādīt, ka augstāka vakcinācijas aptvere nozīmē mazāku nāvju gadījumu skaitu, tomēr interesanti šķiet, ka Latvijā mirstība 2,5 reizes pārsniedz Igauniju, kurā vakcinēto procents ir identisks.

Vēl lielāka atšķirība vērojama no tādām valstīm kā Polija, Slovākija,Grieķija un virknes citām, kurās vakcinēto īpatsvars ļoti līdzīgs, un pat mazāks kā Latvijā, bet mirstība 4-5 reizes zemāka.

Tas liek domāt, ka augstā mirstība Latvijā drīzāk ir medicīnas sistēmas nesakārtotības un, iespējams, nepārdomātas ārstniecības pieejas dēļ, nevis vakcinācijas pretinieku īpatsvara jautājums.

Sociālo tīklu lietotāji pie šīs infografikas izsakās dažādi:

"LV mediķi mēļo, ka EE jau sen konsultējās ar citu valstu profesionāļiem un ir izstrādājuši ārstēšanas protokolu. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc tur mazāk smagi slimojoši pacienti un līdz ar to, arī mazāka mirstība….

LV ģimenes ārstiem protokola nav joprojām, daži gan izpaužas ar pašiniciatīvu un ārstē savus pacientus."
"Bulgārija,Rumānija , Latvija - izskatās, ka ar veselības aprūpi galīgi nav labi."
"Jāpievērš uzmanība, ka grafikā attēlots nevis kopējais C-mirušo skaits, bet gan skaitlis konkrētā 2 nedēļu periodā, kad Latvijā bija augšā saslimšanas pīķis, bet citas valstis bija tam jau pāri vai arī tikai gāja uz to. Ja vēlamies redzēt, kāds ir tas kopējais zaudējuma cipars, tad skats ir citādāks. Bilde no 20. oktobra - pasaule un Latvija."
"Te ieliksu tikai dazus jautajumus, kurus sava starpa (neoficiali) parspriez mediki- Kāpēc ar visām vīrusa pazīmēm esošs cilvēks drīkst doties ārpus mājas un nodot analīzes testam, bet viņš nedrīkst veikt, teiksim , plaušu rentgenu un , kā godprātīgs pilsonis, nedrīkst veikt analīzes varbūtējo trombu veidošanās diagnosticēšanai? Kāpēc, galu galā, nav iespējams , izsaukt ārstu mājās, lai viņš vismaz , tā teikt , " paklausās" sirdi un plaušas. Kāpēc mums nav pieejamas tādas asins analīzes, ar kurām līdz slimošanas sestajai dienai jau var noteikt slimības gaitu, un veikt attiecīgos pasākumus?"
"Ir svarīgs ne tikai kopējais vakcinēto %, bet arī riska grupu vakcinācijas aptvere."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas