Komentē, kāpēc slimnīcā visbiežāk nonāk ar "AstraZeneca" vai "Janssen" potētie

tautaruna.lv 25.novembris 2021, 14:30
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska intervijā Latvijas Radio komentē Stradiņa slimnīcas ārstes novēroto, ka slimnīcā nonākušo potēto Covid-19 pacientu vidū visbiežāk ir “AstraZeneca” vai “Janssen” saņēmēji.
Zavadska uzsvēra, ka šie dati jāskatās kontekstā ar to, cik daudz konkrētā vakcīna kopumā ir lietota un cik ilgs laiks pagājis kopš tās saņemšanas.

“Ja paskatāmies uz “AstraZeneca” un nonākušajiem stacionārā, tad atcerēsimies, ka “AstraZeneca” sākām vakcinēt februāra beigās un martā, kad nebija arī citu vakcīnu. Viņu vidū ir vairāk senioru, un tajā laikā mēs vakcinējām cilvēkus ar blakus saslimšanām. Viņiem jau kopumā vakcīnu radītā aizsardzība neizveidojas tik optimāla kā jaunākiem vai veseliem cilvēkiem,” skaidroja Zavadska.

Kā vēstīts, visbiežāk slimnīcā nonākušo pret Covid-19 potēto un tomēr ar jauno koronavīrusu sasirgušo pacientu vidū ir tie cilvēki, kuri senāk vakcinēti ar "AstraZeneca" vai "Janssen" preparātu, LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pirmdien sacīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Plaušu slimību un torakālās ķirurģijas centra vadītāja Dace Žentiņa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas