Ārsti uzaicina "antivakserus" uz morgu

tautaruna.lv 28.novembris 2021, 16:20
 
Tass/Scanpix/LETA
11 Krievijas Covid slimnīcu galvenie ārsti vērsušies pie vakcinācijas pretiniekiem. Mediķi viņus izsaukuši uz "sarkanajām zonām" un morgiem, lai pārliecinātu, ka vakcīna pret Covid-19 ir nepieciešama, raksta bbc.com.

Atklātā vēstule adresēta 12 Krievijā pazīstamām personām - partiju līderiem Genādijam Zjuganovam, Sergejam Mironovam un Pjotram Tolstojam, bijušajam Valsts domes deputātam Vjačeslavam Ļsakovam, kustības Laika būtība vadītājam Sergejam Kurginjanam, aktrisei Marijai Šukšinai, dziedātājām Natālijai Vetļickai un Katjai Ļeļj, Tv raidījumu vadītājam Oskaram Kučeram un mūziķiem Jurijs Lozam un Konstantīnam Kinčevam (viņa grupa "Alisa" atsakās koncertēt, izmantojot QR kodus).

Virsārsti savā aicinājumā piedāvā viedokļu līderiem organizēt ekskursiju reanimācijas centros ar Covid-19 pacientiem un patoloģiskajās nodaļās, tas ir, morgos.

"Ņemot vērā to, cik daudz cilvēku jūs lasa, skatās un klausās, mēs atradīsim laiku, lai jums parādītu mūsu slimnīcu sarkanās zonas, intensīvās terapijas nodaļas un patoloģiskās nodaļas. Varbūt pēc tam jūs mainīsit savu stāvokli un mazāk cilvēku mirs. Gaidām jūs," teikts vēstulē.

Vēstules adresāti ārstu kritiku noraida.

"Dīvaina vēstule," Oskars Kučera sacīja radio "Saka Maskava". Tuberkuloze, pneimonija, vēža slimnieki. Galu galā viņi arī mirst. Taču viņi nespiež mani vakcinēties pret šīm slimībām, un nāves gadījumu ir daudz vairāk."

"Nevar būt obligātās vakcinācijas, to pateiks jebkurš ārsts. Un ja ir alerģija? Un tiem, kas ir slimojuši, ir labāka imunitāte [nekā vakcinētajiem]. Cilvēki nāk pie manis un stāsta, ka viņu priekšnieki dzenā vakcinēties, lai gan viņi tikai nesen pārslimojuši," teica Genādijs Zjuganovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:58

Jaunākās diskusijas