Pavļuta ieraksts par Covid-19 Latvijā izsauc asas diskusijas

tautaruna.lv 23.novembris 2021, 12:09
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Veselības ministra Daniela Pavļuta ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter par Covid-19 rādītājiem Latvijā izraisījis asas diskusijas vietnes lietotāju vidū, kas kārtējo reizi neskopojās ar kritiskiem komentāriem.

Kā rakstīja Pavļuts, kamēr būtiskajos pandēmijas rādītājos Latvijā ir uzlabojumi, citviet Eiropā situācija turpina pasliktināties.

"Būtiskajos pandēmijas rādītājos Latvijā ir uzlabojumi: turpina samazināties inficēšanās, hospitalizēto skaits, beidzot sāk samazināties arī smagi slimo un nāves gadījumu skaits. Tikmēr Eiropā situācija daudzviet turpina pasliktināties. Ceru, ka svētku dienās bijāt prātīgi," raksta veselības ministrs.

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji pārmet skaitļu grozīšanu, ministra

nekompetenci un nopietni runā par balstvakcīnas nepieciešamību.

"Excel pacieš visu. Vai nevajadzētu ņemt vērā faktu, ka nedēļā pirms mājsēdes ieviešanas dienā tika veikti vidēji ~18500 testi, bet pēdējā nedēļā testēšanas jauda ir nokritusi uz ~8500 testiem dienā? Attaisnojums par svētku nedēļu nav piemērojams."

"Bet šie tak skaitļus groza ka grib! A lisijs kā gailis ik pa brīdim uzčirkā šeit, lai nav klusums. Nevienan nerūp, ka cilvēki jau visu saprot un māk skaitīt paši un ar loģiku daudziem ir kārtībā!"

"Kamēr nesāksim dot būsteri, diemžēl vajadzēs statistikā rakstīt arī par mirušajiem vakcinētajiem. Stubi, ka citām valstīm vairāk rūp savu pilsoņu veselība - mēs kaut ko atkal neizdarījām."

"Kādēļ LV joprojām turpinās naratīvs, ka būsteri vajadzēs tikai 50+ un hroniski slimajiem? GANDRĪZ VISIEM PĒC 6 MĒNEŠIEM - ir Eiropas prakse. Daudziem ātrāk. Uz ko atkal gaida? Kad BEIDZOT pieleks un atkal būs jātaisa 180 retorikas maiņa? Tak vienreiz neskriet astē."

"Jo Zvadanska un Pavļuts ir pilnībā nekopetenti un atkal visiem bedri rok Janvāra/Februāra perpektīvā. Mediķiem bija taisniba, Pavļutam jāiet prom, šito ir grūti paciest."

"Pavļut, es tev godīgi saku, nezinu nevienu, kas būtu mainījis savus paradumus. Izņemot varbūt strādāja attālināti, tas ir no mājām ar kolēģiem, bet ne ofisā. Pirkties gāja varbūt citos veikalos, jo tu dažus aizslēdzi. Man liekas ka grafiks ir tāds jo vēlēšanas tuvojas."

"'Ceru ka bijat pratigi' - tu esi klases audzinatajs vai kas ? Tev ir noteiktas funkcijas ar kuram tu netiec gala, nevajag tagad te cilvekus patronitezet. Situacija bus sliktaka atkal driz, bernam jau shis paterns bus skaidrs. Dari kko dieva delj, nevis 'ceri' un 'audzini'".

Iepriekš ziņojām, ka īdz 6.decembrim valdība neplāno būtiski mīkstināt Covid-19 dēļ ieviestos drošības pasākumus, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzina, ka situācija Latvijā saistībā ar koronavīrusa pandēmiju uzlabojas - uzlabojumi esot vērojami visos būtiskajos parametros. Savukārt jaunu saslimstības gadījumu skaits ir būtiski sarucis.

Vienlaikus situācija ir trausla, jo daudzās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs turpinās straujš Covid-19 gadījumu skaita pieaugums, tostarp saslimstības pieaugums, kas pārsniedz Latvijas augstāko punktu šajā rudenī. "ES kopējie rādītāji raujas uz augšu, un viss liecina par to, ka ziema būs ļoti sarežģīta visā Eiropā un arī daudzviet citur pasaulē," norādīja Pavļuts.

Tāpēc koalīcijas padomes sēdē pārrunāta turpmākā iespējamā notikumu attīstība. Pēc Pavļuta paustā, pastāv vairāki scenāriji - no optimistiskākā līdz pesimistiskākajam -, jo atkarībā no turpmākiem panākumiem vakcinācijā, no cilvēku, sabiedrības uzvedības pirmssvētku un svētku laikā, situācija varētu attīstīties ļoti dažādi.

"Koalīcijā šodien nonācām pie vairākiem būtiskiem pieturas punktiem. Pirmais būtu tāds, ka nosacīti līdz 6.decembrim būtiskus jaunus, iepriekš neapspriestus atvieglojuma pasākumus mēs neplānojam ieviest. Mums ir rūpīgi jāvērtē situācija," uzsvēra ministrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas