Bērns nomirst mātes rokās, jo ārsts baidījās no Covid-19

tautaruna.lv 27.novembris 2021, 16:47
 
Kaspars Krafts/F64
Krievijā ķirurgs koronavīrusa dēļ atteicās izmeklēt 8 gadus vecu meiteni. Rezultātā viņa nomira no akūta apendicīta izraisīta peritonīta.

Šausmīgais incidents noticis Hakasijā. Uzņemšanas nodaļā vienā no Abakanas bērnu slimnīcām Irinas Jangulovas rokās nomira 8 gadus vecā Sofija, kura tika uzņemta ar sūdzībām par sāpēm vēderā.

Bērna radinieki apgalvo, ka sešas stundas nevarēja saņemt nekādu palīdzību no ārstiem.

Vakarā meitenei sāpēja vēders. Arī veiktais Covid-19 tests izrādījās pozitīvs. Tomēr citu Covid simptomu nebija. Slimnīcā meitenei tika veikta datortomogrāfija. Covid-19 gan neapstiprinājās. Tomēr ķirurgs atteicās pārbaudīt bērnu, neskatoties uz mātes lūgumiem.

Tovakar dežurējošā medmāsa teica, ka nav par ko uztraukties un lūdza netraucēt ārstu darbu. Pulksten 2 naktī meitene nomira mātes rokās.

Tuvinieki uzskata, ka meitenei bijis akūts apendicīts. Un viņi arī ziņo, ka pēc bērna nāves slimnīcā viņiem tika lūgts parakstīt atteikšanos no sūdzībām pret ārstiem.

"Sekcijā atklājās, ka bērns miris no peretonīta. Sazinoties ar citiem ārstiem, izrādījās, ka bērniem apendicīta plīsuma process notiek ātrāk, un tāpēc svarīga ir katra!" Instagram rakstīja meitenes tante.

Šobrīd tiek noskaidrots bērna nāves cēlonis. Notiek dienesta pārbaude. Auditā tiks izvērtēta ārstniecības personu un visu šajā lietā iesaistīto dienestu rīcība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:51

Jaunākās diskusijas