Atklāts, cik ļoti kafija ietekmē miegu

tautaruna.lv 21.novembris 2021, 16:26
 
pexels.com
Kafija ir iemīļots dzēriens daudziem cilvēkiem. Pētnieki ilgstoši ir izcēluši gan kafijas labās, gan sliktās iezīmes. Ir veikts jauns pētījums, kurš atklāj kafijas negatīvo ietekmi uz miega kvalitāti, ziņo "UPI".

Kafija var palīdzēt justies enerģiskākiem, taču tā ievērojami ietekmē miega ritmu.

Kā atzīst pētnieki, tad pat viena kafijas tase var nelabvēlīgi ietekmēt miega kvalitāti.

Amerikas Sirds asociācijas ikgadējā sanāksmē liela uzmanība tika pievērsta tieši kafijai un jaunam pētījumam par tās ietekmi uz veselību.

"Cilvēkiem vajadzētu saprast, ka šim bieži lietotajam dzērienam patiešām ir būtiska ietekme uz veselību," pauda Kalifornijas Universitātes Sanfrancisko kardioloģijas nodaļas vadītājs Georgijs Markuss.

Viņš uzvēra, ka nevar izcelt tikai to, ka kafija ir laba vai slikta. Tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem.

Zinātnieku veiktajā pētījumā pierādījas, ka tie cilvēki, kuri ikdienā patērē kafiju, viņiem ir sliktāks miegs nekā tiem, kuri kafiju nedzer.

Vidēji kafijas dzērāji guļ par pusstundu mazāk, nekā tie, kuri kafiju nedzer. Kā atklāja pētījums, tad katra izdzertā tase kafijas laupa 18 minūtes miega.

Pētījumā pierādījās arī pozitīva tendence. Ja dienas laikā cilvēks izdzer pāris tases kafiju, viņš ir saņemis pietiekamu enerģijas devu, lai vairāk kustētos. Pētījuma dalībnieki tajās dienās, kurās dzēra kafiju, nostaigāja par 500 soļiem vairāk, nekā dienās, kad atteicās no kafijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas