Ģimenes ārste par baisu gadījumu ar Covid: Mana paciente bija komā

tautaruna.lv 10.novembris 2021, 11:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Pirms pāris dienām mikroblogošanas vietni Twitter satricināja vairāku mediķu ieraksts par kādu Covid-19 pacienti, kas ir smagā stāvoklī, un pirms pāris mēnešiem viņa ar ķeizargriezienu laidusi pasaulē mazuli.
Pirms pāris dienām sievietes ģimenes ārste rakstīja, ka viņa bijusi komā.

"Mana paciente ir komā. Jauna, veselīga, bez hroniskām slimībām. Nevakcinēta. Grūtniece. Vakar uzzināju, ka bērnu izķeizaroja un saglāba. Latvijā “nav modē” grūtniecību novērot pie ģimenes ārsta, viņa to dara pie ginekologa. Es meitenei par vakcinēšanos skaidroju, bet, kas gan ir ģimenes ārsta vārds pret speciālista vārdu? Skumji. Koleģialitātei, ētikai un deontoloģijai ir robežas. Es rakstīšu inspekcijai. Es rakstīšu par visiem tiem ārstiem, par kuriem esmu jau vairākkārt no pacientiem klausījusies, ka nevajag vakcinēties."

Visticamāk par šo pašu sievieti rakatsīja arī kāda cita mediķe.

"Nav spēka! Sievietei ar c19 smagu pneimoniju bēbis izķeizarots pāris mēnešus agrāk. Pēdējā iespēja šobrīd- ECMO (cerot, ka sirds un plaušas atsāks strādāt). Lūdzu, vakcinējies!"

Tā kā Twitter lietotāji juta līdzi sievietei, paužot atbalstu, pēc pāris dienām ģimenes ārste pateicās visiem par labajām domām, atklājot, ka sievietes veselības stāvoklis ir uzlabojies.

"Brīnumi notiek! Ekstubēta, dzīva, ir vēl grūti, bet izķepurojās! Paldies visiem līdzjutējiem par labajām domām."

Iepriekš vēstījām, ka medicīnas jomas studente dalās ar stāstu par notiekošo Latvijas slimnīcu Covid-19 nodaļās.

"Strādājot C19 nodaļās, arvien biežāk no pacientiem dzirdu “ja būtu zinājis, ka būs šādi, tad vakcinēties skrietu pirmais”. Nepieļaujiet svešas kļūdas un ejiet vakcinēties! Gulēt izolācijā 24/7 ar skābekļa masku vai plaušu ventilācijas aparātu nav forši," viņa rakstīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas