Pavļuts paziņo ko būtisku par trešo Covid-19 vakcīnas devu

tautaruna.lv 8.novembris 2021, 13:44
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē Twitter paziņojis, ka balstvakcinācija (ar 3. devām) Latvijā iet plašumā, un drīz būs jaunas ziņas par balstvakcinācijas pieejamību iedzīvotājiem.

Kā skaidro Pavļuts, līdz šim ir prioritētas tās iedzīvotāju grupas, kurām balstvakcinācija primāri nepieciešama.

"Balstvakcinācija (ar 3. devām) Latvijā iet plašumā, tāpat kā citās valstīs. Līdz šim esam prioritējuši tās iedzīvotāju grupas, kurām balstvakcinācija primāri nepieciešama. Drīz būs ziņas par balstvakcinācijas pieejamību pārējām iedzīvotāju grupām," paziņojis ministrs.

Kā zināms, sākot no 4. novembra vairākām iedzīvotāju grupām ir iespēja saņemt balstvakcīnu (3. devu) pret Covid-19. Saskaņā ar Imunizācijas valsts padomes rekomendāciju, balstvakcināciju būs iespēja saņemt:

  • iedzīvotājiem pēc Moderna vakcīnu 2 devu saņemšanas, ja ir vecāki par 65 gadiem, SAC iemītnieki un veselības aprūpes sistēmā strādājoši;
  • personām vecumā no 50 gadiem ar hroniskām slimībām neatkarīgi no saņemtām vakcīnām (Commirnaty, Moderna, Astra Zeneca).

Balstvakcinācija pret Covid - 19 nav nepieciešama (izņemot cilvēkus ar būtiski novājinātu imūno sistēmu) tiem, kuriem pirms, pēc vai starp abām vakcīnas devām bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests un tiem, kuriem pirms vai pēc vakcinācijas ar Janssen Covid-19 vakcīnu bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests.

Novembrī pakāpeniski tiek plānots uzsākt balstvakcināciju visiem iedzīvotājiem vecumā no 50 gadiem, personām no 18 gadiem ar hroniskām saslimšanām, kas rada augstu risku Covid-19 slimībai, personām no 18 gadiem citas augsta riska profesijās, kam ir ilgstoša saskarsme gan ar Covid-19 pacientiem, gan nevakcinētiem pret Covid-19 cilvēkiem un līdz ar to augsts profesionālais un lokāla uzliesmojuma risks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:08

Jaunākās diskusijas