Latvijas mediķi izplata paziņojumu; nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 8.novembris 2021, 14:30
 
F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sociālajos tīklos izplatījis pazīnojumu, kurā lūdz atsaukties mediķus, īpaši privātajā jomā strādājošos.

Ierakstā mediķus mudina pieteikties darbam ar Covid-19 pacientiem.

"Mediķi, īpaši privātajā jomā strādājošie! Latvijas slimnīcās trūkst personāls gan Covid-19, gan ne-Covid-19 pacientu aprūpei.

Lai ārstētu un aprūpētu nepieredzēti lielo slimnieku skaitu, šobrīd ļoti trūkst māsas, māsu palīgi, anesteziologi, iekšķīgo specialitāšu ārsti, bet ļoti gaidām arī visu pārējo specialitāšu mediķus.

Ja vari veltīt vismaz 8h nedēļā papildu apmaksātam darbam, piesakies!" teikts ierakstā.

Tikmēr, kā iepriekš ziņots, Latvijas cīņai ar Covid-19 pandēmiju atbalstu sniegušas Somija, Ungārija, Nīderlande un Zviedrija, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Latvija no Zviedrijas saņēmusi 80 mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas, savukārt no Nīderlandes - ultrasonogrāfijas aparātus un vitālo parametru monitora stacijas.

Pirmo sūtījumu ar sešiem mākslīgo plaušu ventilatoriem no Somijas Latvija saņēma sestdien, 30.oktobrī. Šīs iekārtas nogādātas Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS).

Svētdien, 31.oktobrī, no Ungārijas Latvija saņēma 50 perfūzijas šļirces sūkņu aprīkojuma komplektus, kas jau tuvākajā laikā tiks nogādāti PSKUS un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Iekārtas slimnīcām tiks sadalītas atbilstoši izstrādātajiem kritērijiem un Covid-19 pacientu ārstēšanai gultu atvēršanas plānam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas