Vai bērni jāvakcinē pret Covid-19? Komentē pazīstams ārsts

tautaruna.lv 8.novembris 2021, 7:00
 
Tass/Scanpix/LETA
Krievu ārsts un populārais televīzijas raidījumu vadītājs Aleksandrs Mjasņikovs pauda savu viedokli par bērnu vakcināciju pret koronavīrusu. Viņš savā Telegram kanālā norādīja, ka visā pasaulē notiek diskusijas par Covid-19 vakcīnu uzmantošanu bērniem.

“No vienas puses, bērni, kas ar Covid-19 slimo smagi, niecīga daļa gadījumu. Jā, delta variants situāciju krietni saasināja, bet tajā pašā laikā šobrīd ASV no Covid mirušajiem 740 tūkstošiem cilvēku ir 100 bērni līdz 11 gadu vecumam... Tajā pašā laikā ASV ar Covid inficējušies divi miljoni bērnu uz 46 miljoniem gadījumu. Un 8,3 tūkstoši no viņiem tika hospitalizēti, ” raksta ārsts.

Viņš piebilda, ka joprojām nav pilnībā skaidrs, vai asimptomātiski inficēti bērni ir vīrusa pārnēsātāji.

Indikācijas bērnu vakcinēšanai, pēc Mjasņikova teiktā, ir tādas pašas kā pieaugušo vakcinēšanai. “Jums ir jāinjicē vakcīna, ja to nedarīšana ir bīstamāka nekā darīšana. Tas ir, tie, kuri, infocējušies ar koronavīrusu, var saslimt smagi un nopietni. Bērni ar hroniskām patoloģijām,” savu viedokli pauda ārsts.

Nobeigumā Mjasņikovs piebilda, ka attieksme pret vakcīnām ir ļoti lielā mērā sašķēlusi sabiedrību, kas būtu jāņem vērā tiem, kas pieņem lēmumus. Pēc ārsta domām, lēmums veicināt bērnu masveida vakcināciju "uzspridzinātu situāciju".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas