Notiekošais Gaiļezerā: Covid-19 pacienti lūdz vien paturēt roku

tautaruna.lv 7.novembris 2021, 13:41
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Piezvanīt uz mājām un nodot sveicienus. Uzzināt, vai lapas nogrābtas, vai vienkārši pasēdēt blakus un paturēt roku! Tik vienkāršus lūgumus slimnīcas kapelānam izsaka tie Covid-19 pacienti, kuru veselības stāvoklis neļauj ģimenei zvanīt pašam. Uz visu Gaiļezera klīnikas Covid-19 pacientu skaitu ir viena šāda atbalsta persona. Kapelāne Inese Lūse, vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV Panorāmā.
"Tas, ko es sadzirdu no pacienta, ka ir bailes, ka pietrūks elpas, ka nevarēs paelpot. Šodien viena paciente man pieķērās rokām un nelaida vaļā. Pasēdiet pie manis! Un es gandrīz stundu sēdēju un runājos, lai viņa justos mierīgāk," stāsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) kapelāne Inese Lūse.

Ja pacienta seju sedz skābekļa maska vai degunā ievietotas kaniles, runāt pa telefonu ir ļoti grūti. Tad kapelāne ir tā, kas zvana uz mājām un nodod ziņas.

"Es esmu pasta balodītis. Nesu bučas. Zālīte nopļauta. Esam sasējuši. Eju pie pacientes - mājās viss ir mierīgi," turpina Lūse.

Kristīgi cilvēki vēlas kopā lūgties. Nesen kāda sieviete lūgusi dziesmu.

"Viņa man saka - padziediet man. Es jau esmu līdzi vilcējs. Jā, dziedāju... Mēs kopā," atklāj kapelāne.

Kapelānes uzklausa arī tuvinieku bažas un mierina viņus. Tagad, kad apmeklējumi liegti, viņas ir radu un draugu acis un ausis.

Lai cik grūti būtu pašam, šajā Covid-19 laikā viņas īpaši iesaka atcerēties par slimnīcā ievietotajiem tuviniekiem un zvanīt viņiem bieži un daudz.

Ja pacients nav runājams, noteikti var vērsties pie slimnīcas kapelānēm. Un viņas vilks aizsargtērpu un dosies Covid-19 nodaļā, lai satiktu, aprunātos vai tikai paturētu roku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas