Trīs bērnu mamma par saslimšanu ar Covid: Dzemdēt bija vieglāk

tautaruna.lv 28.oktobris 2021, 7:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Dace un Jānis ir vecāki trīs bērniem. Jaunākais ģimenes loceklis ir vien trīs mēnešus vecs. Grūtniecības pēdējais trimestris nāca ar negaidītu pārsteigumu- Dace saslima ar Covid, vēsta raidījums "Bez Tabu".

No sākuma Dacei sāka sāpēt plaušas, kas licis domāt, ka viņa ir saaukstējusies. Ģimene dzīvoja savā ”burbulī”, uz dažām dienām bērnudārzā palaista vecākā meita. Pasliktinoties pašsajūtai, Dace veica Covid-19 testu.

Vēl tajā pašā dienā viņa bija pārliecināta, ka viss būs kārtībā, taču vakarā saņemtā atbilde uzrādīja pozitīvu rezultātu - grūtniece bija inficējusies.

Tajā pašā dienā pašsajūta pasliktinājās vēl vairāk, kāpusi arī ķermeņa temperatūra, kā arī sāka trūkt skābekļa. Skābekļa daudzums asinīs pazeminājās, bezspēks bija tik liels, ka uzkāpšana uz otro stāvu bija pamatīgs izaicinājums.

Grūtniecības laikā Dace vēl nebija vakcinējusies, jo tobrīd vakcīnas nebija visiem pieejamas. Pēc Covid pārslimošanas astotajā grūtniecības mēnesī viņa pirmo vakcīnu saņēma laikā, kad zīdīja mazuli. Pagājušajā nedēļā Dace devās pie speciālistiem, lai saņemtu otro vakcīnu.

"Tā ir briesmīga sajūta, kad esi stāvoklī un saproti, ka trūkst skābekļa. Stāvu uz balkona un pusstundu mēģinu saviem spēkiem uzlabot situāciju. Brīžiem skābekļa daudzums asinīs pazeminājās zem minimuma. Jūti, ka iekšā mazais arī ārdās, jo viņam ir karsti. Arī temperatūra visu laiku ceļas. Man dzemdēt bija vieglāk nekā pārslimot Covid. Es nenovēlu nevienam, nesaprotu nevienu, kurš var pateikt, ka nevakcinēsies vai Covid nav. Esmu barojoša mamma, uzskatu, ka caur pienu bērnam nododu antivielas," saka Dace.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas