"Trakas mokas"; Ar Covid-19 inficēta latviete par redzēto slimnīcās

tautaruna.lv 27.oktobris 2021, 17:30
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Kāda Latvijas iedzīvotāja mikoblogošanas vietnē Twitter atklāti dalījusies ar savu stāstu par inficēšanos ar Covid-19.

Oktobra vidū sieviete rakstīja, kā jūtas ar pozitīvu Covid-19 testu.

"Mani drebina drebuļi un trīcina trīcekļi, mani šausmina šausmas, mana sirds gurst un kājas atsakās klausīt” - precīzs raksturojums kā jūtos ar pozitīvu C19. Viena no grutākajām lietām - bailes. Par sevi (jo riska grupa), par ģimeni, lai neaplaižu…" viņa rakstīja.

Zināms, ka sieviete ārstējās slimnīcā, kur nācās noskatīties arī uz citiem Covid-19 pacientiem. Viņa secina - nevakcinētajiem Covid-19 norit smagāk.

"Ja jau pirms kāda lika nosūdzējos, ka slimoju, jānoziņo, kā sokas. Nu jau nedēļu slimnīcā, beidzot jūt uzlabojumus. Ja nebūtu potes, bail domāt, kas būtu. Visas palātas biedrenes bez potes - visas mocās traki. Nevarētu gan teikt, ka man ļoti viegli, bet nu salīdzinoši vieglāk," viņa raksta.

Tikmēr, kā ziņots, Covid-19 izplatības dēļ situācija Latvijas slimnīcās ir smaga. Piemēram, Daugavpils reģionālajā slimnīcā katru dienu mirst seši līdz desmit Covid-19 pacienti, nerēķinot tos, kas bijuši inficējušies, bet kuriem nāves pamatiemesls bijusi kāda cita saslimšana, LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Slimnīcas vadītājs stāstīja, ka pašlaik slimnīcā ir 250 Covid-19 pacienti, 19 no kuriem ir ļoti smagā stāvoklī. Vakcinēto īpatsvars starp šiem pacientiem esot aptuveni desmitā daļa, turklāt vakcinētie, kas nonāk slimnīcā, pārsvarā ir seniori ar citām smagām veselības problēmām.

Semjonovs informēja, ka daži ar Covid-19 sasirgušie līdz slimnīcai nonāk ārkārtēji smagā stāvoklī un mirst jau uzņemšanas nodaļā, bet daži pat ceļā uz slimnīcu.

"Esam uz izdegšanas robežas," mediķu darbu slimnīcā pašreizējos apstākļos raksturoja ārstniecības iestādes vadītājs.

Kā uzsvēra slimnīcas vadītājs, kopumā tas viss ļoti skaudri norāda, cik ļoti būtiska ir vakcinēšanās pret Covid-19. Tomēr arī pašā slimnīcā joprojām ir problēma ar vakcinēšanos, kas norit gausi. Semjonovs cer, ka novembra sākumā būs vakcinējušies 60% no slimnīcas darbiniekiem. Lielākās problēmas šajā ziņā esot ar jaunāko medicīnas personālu, piemēram, sanitāriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas