Saeimas deputāta palīdze aicina pusaudžus vakcinēties slepus no vecākiem

tautaruna.lv 27.oktobris 2021, 13:09
 
facebook.com / @selma.levrence
Saeimas deputāta Māra Mičerevska palīdze un jaunatnes organizācijas pārstāve Selma Levrence mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicina pusaudžus vakcinēties, norādot - "NAV nepieciešama vecāku atļauja! Bērniem un jauniešiem nav jācieš no tumsonīgiem vecākiem."

Turpinoties Covid-19 vakcinācijas procesam arī pusaudži uzsakuši vakcināciju. Civillikums noteikts, ka vecāki ir bērna dabiskie aizbildņi (likumiskie pārstāvji). Viņu pienākums ir aizstāvēt bērna tiesības un ar likumu aizsargātās intereses. Kā arī bērna tiesības uz privāto dzīvi, biedrošanās un vārda brīvību vecāki var ierobežot atkarībā no viņa brieduma pakāpes, lai nodrošinātu bērna attīstību un aizsargātu viņa veselību un dzīvību.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" neizpratni radījis deputāta palīdzes ieraksts - "Ja Tev paziņu vai radu lokā ir antivakseri ar bērniem vecumā 14-17, lūdzu, informē šos jauniešus par to, ka vakcinācijai viņiem NAV nepieciešama vecāku atļauja! Bērniem un jauniešiem nav jācieš no tumsonīgiem vecākiem. Pie reizes var iedot arī kādu informāciju no @PapardesZieds."

Ieraksts saņemus vairakus simtus "Patīk" atzīmes, kā arī vairākus desmitus komentāru, kuru starpā ir viedokļu dazādība.

"Ja kāds man aizmuguriski mēģinātu apstrādāt manu nepilngadīgo bērnu, es kļūtu ļoti nikna. Vai apstrādātāji ir lietas kursā par jaunieša veselības stāvokli, lai uzņemtos šādu atbildību? Ne visi, kas nevakcinējas, ir antivaxeri."

"Selma, varbūt noskaidro kurš par bērnu atbild un ir tā aizgādnis līdz pilngadības sasniegšanai pirms mētā te savas komunistiskās tfu "progresīvās" idejas."

"Man savukārt “liekas”, ka nepilngadīgo mudināšana uz medicīnisku procedūru ir krimināli sodāma PS Es neesmu antivaksere."

"Viņiem tikai jābūt pieejamiem saviem dokumentiem, kurus mūsu meitenes māte ir atņēmusi. Un tas arī viss, kas jāzina par tumsonīgiem vecākiem un viņu bērniem. Punkts."

"Ko jūs vēlaties panākt - bērnu sarīdīšanu pret vecākiem??? Kad jums būs ģimene, tikai tad sapratīsiet, ko jūsu aicinājums nozīmē..."

twitter.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas