Latvijas ārstei savādi lūgumi vakcinācijas kabinetā rada aizdomas

tautaruna.lv 26.oktobris 2021, 11:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava mikroblogošanas vietnē Twitter pastāstījusi par savādiem zvaniem, ko saņēmusi viņas kolēģe vakcinācijas kabinetā.

Ārste atklāj, ka viņas kolēģe saņēmusi divus zvanus ar savādu lūgumu, kas raisījis viņas aizdomas.

"Kolēģe vakcinācijas kabinetā šodien saņēma veselus 2 zvanus ar lūgumu "gribu pierakstīties uz vakcināciju, bet man no tās pudelītes pirmās devas. Jūs sapratāt, vai ne?" Vai tas ir kāds šifrēts kods, ar ko prasa viltoto vakcinācijas sertifikātu?" - par notikuši pastāsta ārste.

Ārste aicina sekotājus viņai ziņot, ja par šādām situācijām ir kaut kas dzirdēts.

Soctīklu lietotājiem komentāros gan ir arī citas versijas par šādu lūgumu būtību.

"Kad pērku desu, cenšos neņemt jau nogrieztu gabalu, bet palūdzu nogriezt no neiesākta luņka. Vbt te tas pats variants- ja pudelīte iesākta, varbūt vakcīna vairs nav svaiga un atšālējusies," norāda komentētājs.

"Varbūt cilvēki domā, ka pirmā deva ir tāda, kurai nav blakņu, bet otrā tāda, no kā ir blaknes (nu kā mRNS vakcīnām vairāk blakņu pēc otrās devas). Tad nu cilvēks grib, lai viņu vakcinē divreiz ar pirmās devas vakcīnu," ar savu versiju dalās komentāra autore.

"Kad vakcinācijas sākumā bija runas par to, ka no vienas pudelītes var izvilkt vairāk devu nekā paredzēts, radās mīts, ka tā pēdējā deva var nesanākt pilna. Mana radiniece arī bija sabiedēta, ka tikai lai neļauj durt “pēdējo” devu. Lai prasot jaunu pudelīti. Gan jau šeit tas pats," komentārā pauž Twitter lietotāja.

Lau vēstīts, ka vakcinācijas tempiem pret Covid-19 turpinot pamazām pieaugt, līdz šim Latvijā vismaz vienu poti saņēmuši jau 58,6% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto.

2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no 12 gadu vecuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas