Daļa Saeimā strādājošo nevar uzrādīt Covid-19 sertifikātu

tautaruna.lv 25.oktobris 2021, 16:30
 
Egons Ansbergs/F64
91 Saeimas deputāts iesniedzis sadarbspējīgu sertifikātu, to izdarījuši arī 85% frakciju darbinieki, 79% Saeimas administrācijas darbinieki, kā arī 70% komisiju darbinieki un 68% Saeimas prezidija locekļu birojos strādājošie, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Vissliktākā situācija ir ar deputātu palīgiem. Tikai katrs trešais palīgs iesniedzis informāciju par pārslimošanu, vai vakcinēšanos.

Saeimas preses dienestā norāda, ka dati katru dienu mainās, jo līdz pat 15. novembrim vēl ir iespējams iesniegt informāciju par vakcinēšanos, vai pārslimošanu.

Neoficiāla informācija liecina, ka nevakcinēti darbinieki joprojām ir arī Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces birojā. Publiski pieejamā informācija liecina, ka priekšsēdētājas birojā ir pieci darbinieki. Sazvanot biroja vadītāju Guntru Riņķi, viņa nespēj nosaukt, cik darbinieki ir iesnieguši Covid-19 sertifikātu. Riņķe sola noskaidrot un vēlāk atzvanīt, taču savu solījumu netur.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ignorē aicinājumu intervijā atklāt savu redzējumu par nevakcinētajiem viņas tuvākajiem kolēģiem, tā vietā tiek atsūtīta rakstiska atbilde.
"Esmu ”par” vakcināciju un esmu aicinājusi pēc iespējas ātrāk vakcinēties. Saeimas priekšsēdētājas birojā ir vakcinējušies vai vakcinēšanu uzsācis pārliecinoši lielākais darbinieku vairākums. Atbilstoši valdības rīkojumam valsts iestāžu darbiniekiem vakcinācijas sertifikāts jāiesniedz līdz šā gada 15.novembrim. Sagaidu, ka tas tiks izdarīts, citādi darba attiecības netiks turpinātas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas