Pavļuts atklāj, cik seniorus viņš personīgi pārliecinājis vakcinēties

tautaruna.lv 25.oktobris 2021, 13:00
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Veselības ministrs Daniels Pavļuts sociālajā vietnē Facebook dalījies ar ierakstu, kurā atklāj, ka telefoniski sazinājies ar vairākiem Latvijas senioriem, no kuriem daļu viņam izdevies pārliecināt saņemt vakcīnu pret Covid-19.

Ministrs norāda, ka personīgi pārliecinājis sešus no apzvanītajiem senioriem tomēr saņemt vakcīnu. Jāatzīmē, ka no apzinātajiem senioriem seši jau bija vakcinējušies, bet divas kundzes no potes esot strikti atteikušās.

"6 (12) pret divi! Tāds (cerīgs) šobrīd ir mans rezultāts, zvanot vēl nevakcinētajiem senioriem. Svētdien runāju ar vairākām kundzēm un kungiem par viņus apsvērumiem, viedokļiem un šaubām par un ap Covid-19 vakcīnām. Silvija, Ņina, Staņislava un Rimuks, Leons un Viktorija pēc sarunas teica, ka potēsies!

Prieks, ka vēl seši no vakar sazvanītajiem senioriem jau bija paguvuši vakcinēties (tostarp tikai pāris dienu pirms mana zvana), daži - vēl svārstījās, bet bija gatavi atkārtotai sarunai. Strikti no potes atteicās divas kundzes - saruna nebija viegla, bet izzinoša. Divas seniores vēl šaubās, zvanīšu vēl.

Šoreiz man bija dota iespēja izlīdzēt ārstniecības iestādēm. Seniori manā sarakstā savulaik bija pieteikti/pieteikušies vakcinācijai, bet vēlāk atteikušies. Kādam nogaidīt ieteicis ārsts (tiksim skaidrībā, vai tas tiešām vajadzīgs!), cits pārdomājis, dzirdot apkārt runāto par blaknēm utt. Senioru apzvanīšana nav viegla, bet ļoti, ļoti vērtīga," pausts ministra ierakstā.

Ieraksta nobeigumā ministra aicina ikvienam piezvanīt "kaut vienam senioram". Viņš norāda, ka tikai viens iedrošinošs zvans var "glābt kādam veselību un pat dzīvību".

Jau vēstīts, ka līdz šim kopumā Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 1 095 128 personas, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 973 762 cilvēki, kas atbilst 51,7% Latvijas iedzīvotāju, aprēķinos izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datus par provizorisko iedzīvotāju skaitu valstī 2021.gada jūlija sākumā.

Ar "trešo devu" līdz šim Latvijā vakcinēti 5062 cilvēki jeb 0,26% iedzīvotāju. Atbilstoši medicīnas speciālistu ieteikumiem, "trešo vakcīnas devu" pamatā potē cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti un senioriem.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto.

2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no 12 gadu vecuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas