Kas pamatīgi pārsteidz vakcinācijas speciālisti no Stradiņiem?

tautaruna.lv 26.oktobris 2021, 7:00
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Jelgavniece Inga Vildžūna jau deviņus mēnešus savu dzīvi saista ne vien ar kosmētiķes darbu, bet arī ar medicīnu. Tagad viņa ir vakcinācijas speciāliste, un rudenī uzsākusi mācības koledžā, lai kļūtu par ārsta palīgu. Būdama pārliecināta vakcinācijas piekritēja, viņa gan bijusi ļoti pārsteigta par daudziem pošu pretiniekiem, starp kuriem diemžēl esot arī mediķi, vēsta ReTV.

Savulaik Inga bijusi feldšere. Pandēmijas otrais vilnis atmodinājis seno mūzu - medicīnu.

Jelgavas pilsētas slimnīcā gan viņa nostrādājusi vien trīs mēnešus, jo martā, kad pavīdējusi cerība atsākt kosmētiķes darbu, sapratusi, ka, ikdienā sastopoties ar Covid-19 slimniekiem, viņa var apdraudēt salona klientus. Doma atgriezties medicīnā gan nekur nepazuda.

"Tad es sākotnēji kārtoju eksāmenu, tādu medicīnisku testu. Man ļoti grūtu un sarežģītu. Testu es nokārtoju, lai tiktu atpakaļ ārstniecības reģistrā kā ārsta palīgs. Un tad vienkārši nāca piedāvājums no Stradiņa poliklīnikas iesaistīties vakcinācijas komandā," viņa atklāja.

Mediķe ir pārliecināta vakcinācijas piekritēja. Kamēr salons varēja darboties, tas strādāja tikai ''zaļajā režīmā'', bet otrā darbā gan nācies sastapties ar dažādiem viedokļiem.

"Mēs vispār neprotam pieņemt lēmumus un būt atbildīgi par saviem lēmumiem, un tad tādas dusmas un visādas replikas. Sākumā tā bija, bet es varu teikt, ka pēdējās nedēļas laikā jau nē. Viņi ir sapratuši," teica Vildžūna.

Pieaugot saslimstībai, vakcinācijas kabinetu vieta tiekot pārveidota par Covid-19 nodaļu, bet vakcinācija, protams, turpināsies, tikai citviet. Pārsteigums bijis, ka vakcinācijas noliedzēju ir tik daudz, un to starpā arī mediķi.

Mediķe uzskata: "Patiesībā, ar sevi tu vari darīt ko tu gribi, bet tad nelūdz palīdzību pēc tam. Bet, ja tu iesaki citiem, saviem pacientiem, par kuriem tu faktiski atbildi, tad, man liekas, tas nav pareizi."

Rudenī Vildžūna uzsāka mācības arī koledžā, lai līdz vasarai kļūtu par pilntiesīgu ārsta palīgu. Viņa cer, ka līdz tam arī Latvijā būs tikpat daudz vakcinēto, kā citviet Eiropā, un varēs savienot darbu gan savā skaistumkopšanas salonā, gan kādā ārsta praksē vai poliklīnikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas