Latvietei atceļ nopietnu operāciju; viņa rupji vēršas pie nevakcinētajiem

tautaruna.lv 25.oktobris 2021, 11:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Smagās situācijas dēļ, kāda patlaban ir Latvijas slimnīcās Covid-19 dēļ, kādai Latvijas iedzīvotājai atcelta nopietna plānota operācija. Mikroblogošanas vietnē Twitter viņa neslēpj savu sašutumu.

Pirms kāda laika sieviete rakstīja, ka gatavojas nopietnai operācijai.

"Operācija jau ceturtdien. Šausmīgs satraukums par anestēziju (nekad nav bijusi operācija) un naudu, vai visam pietiks. Cerams, ka būs pēcapmaksa, ja kas. Obligāti jāsapērk kaudze vitamīnu, kas turpmāk būs jādzer (D-vit, Multi, Dzelzs). Morāli gatavoju sevi matu izkrišanai," viņa rakstīja.

Savukārt šodien viņa uzzinājusi, ka operācija atcelta uz nenoteiktu laiku.

"Tikko atcēla operāciju. Paldies visiem, kuri nevakcinējas un ejiet dirst."

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Lielākā daļa komentētāju jūt līdzi sievietei, pauž atbalstu un dalās ar saviem stāstiem.

"Atceros kā man plānota operācija bija lokdauna pirmajā dienā un dakteris atzina, ka man dubultā paveicies - atlikt vairs nedrīkstēja un atcelt nepaguva. Turies!"

Vēl kāds komentētājs raksta: "Atcelšana saistīta ar 22.10.2021. VOMK lēmumu - aizliegts veikt arī maksas operācijas, pat ja slimnīca to vēl var veikt. Mēs arī par šo lēmumu esam bēdīgi." Ieraksta autore apstirpina, ka tieši tā āsrsts viņai arī pateicis.

Savukārt neliela daļa neizpratnē par to, ka tiek vainoti pret Covid-19 nevakcinētie.

"Es ta pričom? Es nevakcinējos, esmu izlimojis un Tu mani sūti dirst. Es Tavu vietu slimnīcā neesmu aizņēmis, tā ka turi muti."

Kā zināms, Latvijas slimnīcās situācija Covid-19 dēļ ir smaga. Piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis iepriekš LTV teica, ka Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca neatliekamo palīdzību pašlaik vēl spēj sniegt visiem pacientiem, lai arī augošais Covid-19 pacientu skaits būtiski noslogo slimnīcas resursus.

Kā ziņots, ņemot vērā Covid-19 pacientu lielo skaitu un gaidāmo pieaugumu, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca no 11.oktobra pārtraukusi dienas stacionāra pakalpojumus un daļu no plānveida operācijām, informēja RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.

Plānveida operāciju ierobežojumi neattiecas uz onkoloģijas jomas plānveida operācijām, kā arī citām lielām, svarīgām medicīniskām manipulācijām, ko RAKUS turpinās nodrošināt, norādīja Plaudis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas