Astotklasnieks pārsteidz ar kokapstrādes prasmēm

tautaruna.lv 25.oktobris 2021, 19:45
 
Ekrānuzņēmums
Četrpadsmitgadīgs jaunietis no Limbažu puses saviļņo mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājus, pēc tam, kad kāda vietnes lietotāja dalījusies ar biedrības "Eņģeļa sirds" aicinājumu ziedot talantīgajam puisim, lai viņš varētu turpināt attīstīt savas prasmes kokapstrādē.

"Twitter" ieraksts vēsta, ka jaunieša sapnis ir kombinētā ēvele, lai varētu attīstīt prasmes dažādu koka priekšmetu veidošanā.

Biedrības "Eņģeļa sirds" mājaslapā par jaunieti rakstīts:

"Edvardam Vītoliņam ir 14 gadi un viņš mācās Limbažu vidusskolā 8.klasē. Visa zēna dzīve kopš dzimšanas viņam paiet laukos, kur vide un vecāku piemērs jau no mazotnes māca darba tikumu. Jau bērnībā viņam ir patikušas praktiskas lietas. Īpaši mīlestība jaunajam cilvēkam izveidojusies pret koku, tāpēc viņa brīvais laiks tiek pavadīts izgatavojot koka priekšmetus. Edvardam ir liels prieks par katru vērtīgu iegādātu jaunu darbarīku, kuru var pielietot apstrādājot koku.

Kad pasauli sāka plosīt vīruss un skolā mācības notika attālināti, viņš savu laiku izmantoja lietderīgi un sāka apgūt koka virpošanu. Pēc ilgi pavadītām stundām pie virpas, kad rezultātā tapa koka priekšmeti, kas iepriecināja gan sevi, gan citus, radās vēl lielāka vēlme apgūt vairāk prasmes darboties ar koku materiālu. Savu nopelnīto naudu viņš rūpīgi krāj, un ir jau iegādājies dažus noderīgus jaunus instrumentus. Tagad viņa sapnis ir kombinētā ēvele, kas ir jau izvēlēta un tās cena 1270 eur pārsniedz Edvarda un viņa vecāku rocību. Edvards arī saņem padomus pie RVT Limbažu kokapstrādes darbnīcas skolotāja. Mēs jaunajā projekta “Spārno talantus” dalībniekā - Edvardā saskatām nākotnē lielu meistaru amatnieku, kura darbi būs nopērkami visā pasaulē. Šodien mums kopā ir iespēja palīdzēt jaunietim ātrāk apgūt dažādas kokapstrādes tehnikas gan privātstundās, gan uz kombinētās ēveles."

Pie "Twitter" ieraksta ir vairāki komentāri, kas liecina par to, ka cilvēki jau jauno puisi atbalstījuši.

"Katrā ziņā iesaku Edvardam nopietni iepazīties ar profesionālās izglītības piedāvājumu - kokapstrādē tas ir plašs un pieejamas būs dažnedažādākās iekārtas."

"Aah, tās bļodas var nopirkt?"

"Pagaidaam izgatavojis tik, lai varētu izrādīt prasmes. Tirgoshanai nepiecieshami instrumenti un materiāls, bet domāju, ka būs iespējams iegādāties tuvākajā laikā."

"Ideāls brīdis reklāmai konkrētās kombinētās ēveles pārstāvim. Vajag satagot #dewalt #makita #festool #bosch utt."

"Ir piedzimis mākslinieks mūsu zemē."

"Es arī ar nepacietību gaidīšu iespēju iegadāties bļodas!"

Arī pasākumu un raidījuma "Preses klubs" vadītājs Aivis Ceriņš sociālajā vietnē "Instagram" padalījies ar iespēju ziedot virpai un licis manīt, ka arī pats to ir izdarijis.

instagram.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas