Vai drīkst sagaidīt lidostā cilvēkus pēc komandantstundas sākuma?

tautaruna.lv 24.oktobris 2021, 13:15
 
Vladislavs Proškins/F64
Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP!) kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildēja uz skatītāju jautājumiem par "lokdaunu".

Kāda iedzīvotāja interesējās, vai viņa drīkst lidostā sagaidīt dēlu, kurš ierodas no Anglijas pēc pulksten 22.00 un aizvest mājās, ņemot vērā noteikto komandantstundu.

"Situācijā, ja jums ir nepieciešams būt ārpusē un, kā šajā gadījumā veikt kaut kādu konkrētu pienākumu, vai arī atgriezties, piemēram, no dienesta vai darba, tad pašdeklerējoties atbilstoši noteikumiem, to var darīt," atbild I. Dūrītis.

Tomēr viņš atzīmē, ka pirms jebkuras šādas darbības jāpārliecinās, vai tā kvalificējas noteikumiem.

Jau vēstīts, ka dzīvesvietas pamešanai mājsēdes laikā nepieciešamais apliecinājums ir pieejams Valsts policijas mājaslapā.

Dzīvesvietu nakts laikā varēs pamest tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos, paredz Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi ārkārtējās situācijas rīkojumā.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu.

Izņēmumi tiks attiecināti uz personām, kuras dodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās, vai veic darba vai dienesta pienākumus, kuras pārvietojas, lai saņemtu psiholoģisko atbalstu, ārstniecības pakalpojumus, tai skaitā vakcinācijas pret Covid-19 infekciju, vai dzīvnieku veterinārmedicīniskajai aprūpi, vai veiktu diennakts aptiekas apmeklējumu.

Tāpat naktī pārvietoties ārā drīkstēs personas, kam nepieciešama nokļūšanai līdz pasažieru pārvadājumu sniegšanas vietai lidostā, ostā, dzelzceļa stacijā vai autoostā vai no tām.

Minēto izņēmumu gadījumā būs jāaizpilda apliecinājums, kurā persona norāda savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, dzīvesvietas vai uzturēšanās vietas atstāšanas iemeslu un laiku, darbavietas nosaukumu, adresi un darba devēja vai tās nozīmētas kontaktpersonas tālruņa numuru.

Turpmāko mēnesi mājsēdes laikā pēc plkst.20 drīkstēs vest mājdzīvnieku īslaicīgā pastaigā savas dzīvesvietas tuvumā.

Policija aicina iedzīvotājus rast iespēju dzīvniekus izvest pastaigā līdz plkst.20, tomēr, ja nav šādas iespējas, tad pēc minētā laika drīkst vest dzīvnieku īslaicīgā pastaigā savas dzīvesvietas tuvumā.

Izvest ārā, piemēram, suni vienlaikus drīkst viens cilvēks, nevis visa ģimene.

Ja šāda nepieciešamība rodas un iedzīvotāji izturas atbildīgi, policija uz to raudzīsies ar sapratni, informēja policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas