Lietoto preču veikalā atrasts ievērojams 20. gadsimta mākslas darbs

tautaruna.lv 23.oktobris 2021, 16:12
 
pexels.com
Lietoto preču veikalā ir iespējams atrast dažādas lietas. Izrādās, ka arī vērtīgus mākslas darbus. ASV lietoto preču veikalā pircējs pa nieka 4,99 ASV dolāriem iegādājies tūkstošiem dolāru vērtu mākslas darbu.

Mākslas ziņu protāls "Art fix daily" ziņo, ka Klusā okeāna ziemeļrietumos, kādā lietoto preču veikalā, mākslas jomā zinošs cilvēks iegādājies vērtīgu vāzi.

Veikalā vāze maksāja vien 4,99 USD.

Tiek lēsts, ka izsolē vāzes vērtība var tikt novērtēta pat par 15 000 ASV dolāriem.

Vāze ir tik vērtīga, jo to ir radījis austriešu mākslinieks Kolomans Mozers. Tā ir viņa veidotā "Loetz 'Argus" stikla vāze. Šo vāzi mākslinieks radīja 1902. gadā.

Ekrānuzņēmums no Instagraeritage Auctions/ HA.com

Šobrīd vāze ir nodota "Heritage Auctions" izsoļu namam. 28. oktobrī norisināsies izsole, kur vāzi savā īpašumā varēs iegūt kolekcionāri. Tiek lēsts, ka izsolē šī vāze varētu tikt pārdota sākot no 10 000 USD līdz pat 15 000 USD.

Kolomans Mozers bija austriešu mākslinieks, kurš ievērojami ietekmēja divdesmitā gadsimta grafikas mākslu. Viņš bija viens no ievērojamākajiem Vīnes Atdalīšanās apvienības māksliniekiem un "Wiener" līdzdibinātājs. Mosers bija ļoti talantīgs mākslinieks, viņš ir radījis neskaitāmus mākslas darbus. Viņa darbi tika veidoti no porcelāna, keramikas, pūsta stikla, sudraba un citiem materiāliem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas