Mediķe šokē ar stāstu par Covid pacienta nāvi Latvijas slimnīcā

tautaruna.lv 21.oktobris 2021, 11:30
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Kāda medicīnas jomas studente, kas iepriekš dalījas ar stāstu par notiekošo Latvijas slimnīcu Covid-19 nodaļās, pastāstījusi par kāda Covid-19 pacienta pēdējām dzīves minūtēm.

"Nakts vidus. Pacientam ar plašu plaušu bojājumu strauji krīt saturācija, pacients sāk smakt. Ilgi reanimējam un neveiksmīgi. Savas pēdējās dzīves minūtes pacients histēriski raudāja un lūdzās, lai mēs viņu izglābjam, ka viņam ir bail nomirt. Kurš no mums tagad ir klauns, ko? "

Ar šādu ierakstu mediķe reaģēja uz kādu komentāru internetā par to, ka viņai patīk dramatizēt un "ir tāda sajūta, ka Fukušimā strādā, klauni".

Komentāros citi Twitter lietotāji pauda milzīgu atbalstu mediķei par darbu.

"Evelīna, tu esi malacis!! Izturību Tev, un paldies Tev, par tavu darbu! Nevelti savu enerģiju tiem, kas nespēj pateikt vienkārši paldies. Es saku milzīgu paldies un apbrīnoju visus mediķus."

"Evelīna, ļoti respektēju tavu viedokli un tavu uzņemšanos strādāt Covid - 19 nodaļā. Novēlu izturību un spēku palīdzēt pacientiem! Par pārējo komentāriem - izglītības līmenis ir neaprakstāmi zemisks un šādu viedokli nav vērts uztvert! Turu īkšķus par Tevi!"

"Evelīna. 'Like' ikoniņu neatzīmēšu, šķiet neloģiski ieraksta kontekstā. Bet saku Jums milzīgu 'paldies!' par to, ko Jūs un ļoti daudzi citi (medpersonāls) darāt sabiedrības kopējā labuma dēļ, riskējot ar savu veselību un dzīvību. Jūs esat sargeņģeļi!"

"Jūtu līdzi mediķiem, turu īkšķus, lai viņi nepadodas, nesaiet sviestā un nepamet savu darbu. Bet mediķiem nav jājūtas vainīgiem par cilvēka paša izdarītām izvēlēm. Ja ārsts no sirds ir izdarījis visu, kas viņa spēkos, tadvtā nav viņa vaina, ka pacients nebija vakcinēts utt."

Iepriekš vēstījām, ka medicīnas jomas studente dalās ar stāstu par notiekošo Latvijas slimnīcu Covid-19 nodaļās.

"Strādājot C19 nodaļās, arvien biežāk no pacientiem dzirdu “ja būtu zinājis, ka būs šādi, tad vakcinēties skrietu pirmais”. Nepieļaujiet svešas kļūdas un ejiet vakcinēties! Gulēt izolācijā 24/7 ar skābekļa masku vai plaušu ventilācijas aparātu nav forši," viņa rakstīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:45

Jaunākās diskusijas