Pastāsta, kā atteikšanās potēties ietekmē bērnus, kas atrodas slimnīcā Latvijā

tautaruna.lv 23.oktobris 2021, 11:12
 
Lauris Aizupietis/F64
Bērnu slimnīcas projekts "Vecāku māja" sociālajā vietnē Facebook dalījies ar ierakstu, kurā pastāsta, kā atteikšanās vakcinēties ietekmē vecāku iespējas tikties ar bērniem, kuri ārstējas slimnīcā.
"Vecāku mājā jau vairāk nekā gadu mēs redzam, ka zemās vakcinācijas dēļ pie saslimušā bērna drīkst palikt tikai viens no vecākiem. Ģimenes satikšanās iespējas ir minimālas, lai mazinātu inficēšanās riskus.

Priekšlaikus dzimusi meitenīte. Savas pirmās dzīves dienas pavada Bērnu slimnīcas Neonataloģijas nodaļā. Viņas mamma ir vakcinējusies un arī tētis, tomēr Vecāku mājā abi nedrīkst nakšņot kopā. Jo epidemioloģiskā situācija ir tāda. Viens, kurš atsakās vakcinēties, liedz arī šai ģimenei būt kopā.
Sešus mēnešus vecam puisītim ir augsta temperatūra un viņš ar mammu ir slimnīcā. Tētis ar māsiņu nevar satikt viņus citādāk, kā sasmaidoties caur logu. Nevakcinējoties neļaujam arī viņiem būt kopā," pausts ierakstā.

"Vecāku māja" arī piebilst, ka ir vēl daudz citu ģimeņu, kuri nevarēs vēl ilgi atbalstīt viens otru, kas ārstēšanās procesu padara dubultgrūtu visiem.

"Bet viss varēja būt pilnīgi citādāk - kā Islandē vai Dānijā. Mums ir jāvakcinējas arī viņu dēļ!" - aicināts ierakstā.

Vecāku māja ir paredzēta Bērnu slimnīcas pacientu vecākiem, kuri vēlas būt blakus savam bērnam, kamēr bērns ārstējas slimnīcā, neatkarīgi no laika, ko ģimene slimnīcā pavada.

Vecāku māja atrodas slimnīcas teritorijā Vienības gatvē 45 netālu no bērnu spēļu laukuma. Māja ir paredzēta kā sociālā, psiholoģiskā un garīgā atbalsta vieta slimnīcā esoša bērna vecākiem grūtā dzīves brīdī. Vecāki šeit var justies kā mājās, paši piedaloties apkārtējās vides uzturēšanā un veidošanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas