Kas draud ugunsdzēsējiem, kuri protestēja formās?

tautaruna.lv 21.oktobris 2021, 10:30
 
Vladislavs Proškins/F64
14. oktobrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pulcējas pie Saeimas, lai nodotu atklātu vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei. VUGD priekšnieka vietnieks, pulkvedis Mārtiņš Baltmanis atbildējis, vai pret šiem darbinikiem pieņemti kādi mēri.

M. Baltmanis kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" norāda, ka šie darbinieki ir apzināti.

"Tas ir pārkāpums attiecībā uz formas tērpa lietošanu, nepildot dienesta pienākumus. Līdz ar to arī [iestājas] disciplināratbildība," norāda M. Baltmanis.

Viņš paskaidro, ka šobrīd notiek "faktu pārbaude" un disciplinārlietas gatavošana.

"Tas var būt aizrādījums, piezīme," paskaidro VUGD pārstāvis.

Kā vēstīts, VUGD darbinieki aicināja Saeimu neatbalstīt Ministru kabineta rīkojumu nr.720, kas paredz šī gada 15.novembrī atstādināt no pienākumu pildīšanas iekšlietu sistēmas darbiniekus bez vakcinācijas sertifikāta.

Pie Saeimas pulcējās daži desmiti ugunsdzēsēju, kā arī vairāk nekā 100 viņu atbalstītāji.

Iekšlietu struktūru darbinieki vēlas pievērst likumdevēja un sabiedrības kopumā uzmanību, jo šāds valdības un arī Saeimas lēmums radīs būtiskus iekšējās drošības riskus - struktūrās jau šobrīd akūti trūkst darbinieku un daudzi no pārslodzes un papildu maiņām ir uz izdegšanas robežas. Vēl lielāka strādājošo zaudēšana nozīmētu jau reālu apdraudējumu valsts primāro funkciju veikšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:47

Jaunākās diskusijas