Covid-19: Par ko Cipule personīgi pateicas policijas priekšniekam?

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 21:31
 
F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošanas vietnē Twitter personīgi pateikusies Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam.
"Paldies Valsts policijai un Armandam Rukam ar komandu personīgi! Šodien notika NMPD kopēja sanāksme par turpmāko rīcību mediķu apdraudējuma novēršanā un reaģēšanas operativitātes paaugstināšanā draudu gadījumā!" raksta Cipule.

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji norāda, ka sen jau bija laiks policijai rīkoties un policijai būs daudz darba.

"Katru dienu veikalos izceļas kautiņi starp nevakcinētajiem un apsargiem. Tradicionāli antivakseri ir tie, kuri ir agresīvāki. Bet drīzumā vakcinētajiem piegriezīsies pošmīži, un tad sabiedrības konfrontācija būs neizbēgama. Ruka kungam vēl būs daudz darba."

Iepriekš Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs sacīja, ka pandēmijas laikā mediķi sastopas ar reālu teroru no agresīvākās sabiedrības daļas, tāpēc nepieciešama stingrāka policijas rīcība.

Atbildot uz šo, Valsts policija apsolīja, ka bargi vērtēs naidīgus komentārus, vajāšanas izpausmes un draudus, kas vērsti pret mediķiem, policistiem, citu dienestu kolēģiem, apsargiem, augstākajām valsts amatpersonām un žurnālistiem, paziņojumā presei norādīja VP priekšnieks Armands Ruks.

Lai gan demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības brīvi paust savu viedokli, policija atgādina, ka vienlaikus šīs tiesības nav neierobežotas un tās nedrīkst radīt apdraudējumu citiem cilvēkiem.

Papildu radot šķēršļus un nevajadzīgu spriedzi, draudot un traucējot pildīt savus primāros uzdevumus mediķiem un citiem dienestiem, ikvienam esot jārēķinās, ka gan policija, gan sadarbības partneri pastiprināti vērtē šāda veida izpausmes.

Konstatējot indivīdu apdraudošu rīcību, tiks pastiprināti vērtēta likumā paredzētā atbildība - tā var būt gan administratīvā, gan kriminālatbildība. Policija ikdienā sadarbojas ar mediķiem un citu skarto nozaru kolēģiem, apmainoties ar informāciju, kā arī starpinstitūciju sanāksmēs pārrunājot rīcības mehānismus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas