Žurnāliste: Lai mudinātu seniorus vakcinēties, jāpiesaista Ušakovs

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Viens no aktuāliem jautājumiem saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19 ir tas, kā uzrunāt vēl nevakcinētos seniorus, lai pamudinātu viņus vakcinēties. Žurnāliste Baiba Strautmane kā ideju min bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova iesaistīšanos vakcinācijas kampaņā.
Domājot par to, kā uzrunāt uzrunāt krievu (un arī daļu latviešu) seniorus, mudinot tos vakcinēties, Strautmane atcerējusies par bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

"Domāju par to, kā uzrunāt krievu (un arī daļu latviešu, starp citu) seniorus; atmiņā uzausa foto ar tantiņām, kas bučo Ušakova rokas. Varbūt, viņas joprojām viņam tic. Varbūt, palūgt viņu iesaistīties uzrunāšanas procesā. Īpaši tādēl, ka viņš jau centās bilst kādu vārdu," mkiroblogošanas vietnē Twitter raksta Strautmane.

Tikmēr komentāros cilvēki diskutē gan par to, ka politiķiem bez lūguma būtu jāiesaistās vakcinācijas kampaņā, gan par to, ka Ušakovs ar ierakstiem sociālajos tīklos jau aicina vakcinēties.

"Man jau šķiet, tas būtu pašsaprotami, ja attiecīga elektorāta politiķi - Dombrovskis, Klementjevs, Urbanovičs u. c. to darītu arī bez lūgšanas. Neatceros, ka kāds no viņiem būtu aicinājis - Lūdzu, vakcinējieties!!! Apd... valdību - tur lielu māku un piepūli nevajag."

"Ušakovs, šķiet, ir jau izpaudies soctīklos, aicinot vakcinēties, jo izmiršana neesot labākā protesta forma."

"Pirms laika bija ASV (ja nejaucu) sociologa raksts tieši par to - kā uzrunāt skeptiķus. Ar domu - vajag attiecīgā grupā atrast cilvēku, kuram uzticas, kurš pats ir pārliecināms, un tā caur šo cilvēku (-iem) panākt, ka pavērš arī attiecīgi grupu."

"Mani krievu kolēģi arī atsakās vakcinēties, jo: ir pārslimojuši un ir antivielas; neredz loģiku/godīgu rīcību pēkšņajās valdības rūpēs par viņu veselību; plāno ka būs jauna covid versija un vakseriem finito. Vienīgi baidās no siltzemju ceļojumu ierobežojumiem. Tāda mentalitāte."

Kā vēstīts, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) rosina noteikt visiem 50 gadus sasniegušiem cilvēkiem obligātu vakcināciju pret Covid-19.

Ministru prezidents valdības sēdes laikā pauda, ka, ja četru nedēļu laikā, kamēr valstī būs izsludināti īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns", netiks īpaši veicināta vakcinācijas aptvere, "lokdauns" būs bijis veltīgs.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sēdē skaidroja, ka vakcinācijas aptveres celšanai iedzīvotāju vecumā virs 50 gadiem tiek ieteikts noteikt par pienākumu vakcināciju pret Covid-19 kopumā vai saņemot zināmus pakalpojumus. Runājot par šo iniciatīvu, ministrs pauda atbalstu, piebilstot, ka "mums ir visai ierobežoti rīki, ar kuriem varētu stimulēt gados vecāko un riskantāko iedzīvotāju vakcināciju". Taču vienlaikus, viņaprāt, šeit varētu būt juridiski izaicinājumi, jo šobrīd darbiniekiem šāds pienākums noteikts ar nodarbinātības pamatu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas