Covid-19: topošā mediķe atklāj, kas šobrīd notiek Latvijas slimnīcās

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 11:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Kāda medicīnas jomas studente dalās ar stāstu par notiekošo Latvijas slimnīcu Covid-19 nodaļās.
Kā raksta topošā mediķe, arvien biežāk no pacientiem nākas dzirdēt vienu frāzi.

"Strādājot C19 nodaļās, arvien biežāk no pacientiem dzirdu “ja būtu zinājis, ka būs šādi, tad vakcinēties skrietu pirmais”. Nepieļaujiet svešas kļūdas un ejiet vakcinēties! Gulēt izolācijā 24/7 ar skābekļa masku vai plaušu ventilācijas aparātu nav forši," viņa raksta.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi, tostarp cilvēki kritizē spēju uzņemties atbildību par savu veselību.

""Ja būtu zinājis"? It kā par to nepārtraukti nerunātu! Nespēja uzņemties atbildību par savu veselību un izvēlēm ir vienkārši fantastiska!"

"Tak neklausa! Tikko ar vienu 3 bērnu tēvu diskutēju- joprojām bezcerīgi."

"Personīgi pazīstu cilvēkus, kas sēž savā burbulī un vispār par nekādu vakcinēšanos nedzird,tas viss apkārt ir fake Tāpēc lūgums visiem,kas tagad to saprot,stāstiet publiski (sociālie tīkli) saviem bijušajiem cīņu biedriem par savu pieredzi, lai kaut nedaudz nonāk arī viņu burbulī."

Tikmēr daļa joprojām uzskata, ka vakcinācija pret Covid-19 nav nepieciešama.

"Kāpēc man kurš neslimo gadus 10 bija jāšļurina tā žļurga savā organismā? Un kas tālāk būs?"

"Superīgi, ka neslimo 10 gadus. Tātad tev ir imunitāte pret vīrusiem, kurus tavs organisms pazīst. Covid tas nepazīst. Covidam ļaus iesaknoties tavā organismā un tad jau tālak seko krievu rulete."

Kā ziņots, vairākās slimnīcās pilnībā ir aizņemtas smagā stāvoklī esošu Covid-19 pacientu ārstēšanai paredzētās intensīvās terapijas gultas, otrdien valdības sēdē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzina, ka aizvadītajās dienās ļoti pieaugusi Covid-19 ārstniecībai paredzēto intensīvās terapijas gultu noslodze. Veselības ministrijas (VM) apkopotie dati liecina, ka šo gultasvietu noslodze sasniedz 86%.

"No intensīvās terapijas gultām daļa ir paredzēta Covid-19, un daudzās slimnīcās tās visas pilnībā ir aizņemtas. Tas nozīmē, ka jaunus smagus Covid-19 pacientus ir iespējams ārstēt intensīvajā terapijā tikai uz citu, parasto intensīvās terapijas gultu pārveides rēķina," pauda politiķis.

Pēc viņa paustā, tas samazina intensīvās terapijas gultu skaitu, kas paredzēts citiem pacientiem - pēc satiksmes negadījumiem, ar politraumām, sirds un asinsvadu saslimšanām un citiem.

VM informācija liecina, ka pilnībā intensīvās terapijas gultasvietas Covid-19 pacientiem ir aizņemtas Balvu, Tukuma, Jēkabpils, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Tāpat pārpildīta ir nodaļa Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas