Ārsts: Izslimojot Covid-19 un paejot 180 dienām, imunitāte ir beigusies

tautaruna.lv 22.oktobris 2021, 11:15
 
pexels.com
Ģimenes ārsts Ainis Dzalbs kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējis uz jautājumu, kāds ir Covid-19 pārslimojušā statuss pēc noteiktajām 180 dienām.

A. Dzalbs norāda, ka, ja pacients ir tikai pārslimojis Covid-19, pēc 180 dienām dabīgā pārslimošanas imunitāte ir beigusies.

"Pastāv risks saslimt atkārtoti," norāda ārsts. "Ja pacients šajā laikā nav izmantojis iespēju saņemt šo vienu papildu devu, tad ir jāsāk vakcinācija pilnībā no jauna. "

A. Dzalbs skaidro, ka jaunais koronavīruss ir iesnu vīruss un līdz ar to, ar to ir iespējams inficēties arī vairākas reizes gadā.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs "Rīta Panorāma" pauda, ka "lokdauna" laikā lielākais uzsvars tiks likts uz riskantāko grupu - senioru un hronisko saslimušo - vakcināciju.

Kā ziņots, no ceturtdienas uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns", pēc Krīzes vadības padomes (KVP) pirmdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo Latvijā ir pārāk neliels vakcinācijas aptveres rādītājs. "Daudziem tas var šķist nesaprotami, kāpēc mums ir tā, bet Dānijā un Īrijā citādi. Iemesls ir tāds, ka vakcinēšanās process nav izdevies, kā tas bija iecerēts," sacīja Kariņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:05

Jaunākās diskusijas