No rīta vēl darbā, vakarā jau miris; runā par Ojāra Ērika Kalniņa nāvi

tautaruna.lv 21.oktobris 2021, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Par pēkšņo diplomāta, politiķa un dzejnieka došanos mūžībā Edgara Orlova materiālā "Aizgāja vienā mirklī" izdevumā "Privātā Dzīve" runā viņa laikabiedre Ilze Jurkāne un kolēģis Saeimā Ainars Latkovskis.
Ilze neslēpj, kad uzzināja par Ojāra aiziešanu, bijusi šokēta - nespēja tam noticēt.

Viņa neatminas, kad Ojārs ārēji kaut jel kad būtu izrādījis, ka viņam nebūtu labi ar veselību. Viņš aizgāja pēkšņi.

Runājot par Kalniņa pēdējām dienām, Latkovskis saka, ka viss bija kā iepriekš.

"Vēl trešdien bija runa, ka ceturtdien strādāsim attālinātās sēdes laikā - katrs savā kabinetā vai vienā zālē. Bija doma, ka varētu pusdienas paēst kopā. No rīta Ojārs atrakstīja, ka strādās savā kabinetā. Viņš aizgāja uz tikšanos ar Igaunijas preizdentu, ielika frakcijas čatā bildes. (..) Un vakarā saņēmu ziņu, ka mājās pēkšņi devies mūžībā," atceras Latkovskis.

Viņš piebilst, ka vienīgās reizes, kad abi runājuši par veselību, bija tad, kad Ojārs nevarēja aiziet uz kādu tikšanos, jo viņam bija pieraksts pie zobārsta.

Ziņu aģentūras Leta apkoportā informācija liecina, ka Ojārs Kalniņš dzimis 1949.gada 22.oktobrī Minhenē, bēgļu nometnē, Vācijā. 1945. hadā vecāki aizbraukuši no Latvijas, 1951. gadā pārcēlušies uz Čikāgu, ASV. Par viņu skumst sieva Irma Anna Kalniņa (dzimusi Ferliņa, publiciste), bērni - meitas Dagmāra (no pirmās laulības) un Ingrīda (audžumeita), audžudēli Rihards un Kristofers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas