"Vainojiet mūs"; mediķis vēršas pie cilvēkiem par "lokdaunu"

tautaruna.lv 19.oktobris 2021, 12:09
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Latvijas ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē Twitter aicina cilvēkus ar sapratni izutrēties pret ieviestajiem ierobežojumiem.

R. Fūrmanis ierakstā norāda, ka ierobežojumi radīti nevis, lai ierobežotu kāda tiesības, bet, lai apturētu nekontrolētu infekcijas izplatību.

"Plānotie ierobežojumi novērsīs aptuveni 2700 nāves no Covid-19 infekcijas," raksta R. Fūrmanis. "Ierobežojumi ir noteikti pēc veselības aprūpes nozares uzstājīgiem aicinājumiem. Ja kādam no tā paliks vieglāk, tad vainojiet mūs."

Viņš atzīmē, ka šādi pārskatāmā nākotnē izdosies izvairīties no veselības aprūpes nozares kolapsa.

Komentāros cilvēki neslēpj dusmas par jaunajiem ierobežojumiem.

"Tos 2700 no nāves varēja glābt vakcīna, kuras saņemšanu Jūsu kolēģi ĢĀ ieteica nogaidīt nevis man aizliegta satikšanās ar vakcinētiem draugiem, man aizliegts muzeja apmeklējums vai man iztraucēts darbs," norāda komentāra autore.

"Nu, bet kāpēc atkal nevar normāli 22.30 izvest suni laukā? Vai iziet, ieelpot gaisu, pirms gulētiešanas? Nu, kur loģika?" - sāsutis ir komentētājs.

"Ierobežojumiem jābūt vērstiem uz attiecīgo vecuma grupu cilvēkiem, kuru nāves tiek prognozētas šobrīd. Bērni un jaunieši nav tajā sarakstā. Ierobežojumiem jāveicina vakcinēšanos nevis neizpratni par pieņemtajiem lēmumiem," uzskata soctīklu lietotājs.

Jau vēstīts, ka no 21. oktobra līdz 15. novembrim izklaides vietas un veikali būs slēgti, pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja premjers Krišjānis Kariņš.

Stingrais lokdauns tiekot ieviests, lai samazinātu iedzīvotāju pulcēšanos vismaz par 40 procentiem.

“Mājsēdes” mērķis ir pēc iespējas apturēt galveno Covid-19 izplatības ceļu - klātienes kontaktēšanos. Tāpēc klātienē nedrīkstēs notikt ne publiski, ne privāti pasākumi. Klātienē būs pieļauta tikai pašu nepieciešamāko veikalu darbība un visbūtiskāko pakalpojumu sniegšana. Līdz ar to tiktu pārtraukta visu veidu izklaides, labsajūtas, sabiedriskās ēdināšanas u.c. pakalpojumu sniegšana klātienē līdz 15. novembrim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:55

Jaunākās diskusijas