Pavļuts sašutis par notiekošo Latvijā, ieviešot ārkārtējo situāciju

tautaruna.lv 18.oktobris 2021, 10:56
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Veselības ministrs Daniels Pavļuts saņēmis pirmos pirmie datu sun ekspertu secinājumus par ieviesto ierobežojumu ietekmi (un ārkārtējās situācijas izsludināšanu) uz sabiedrības uzvedību.
Kā mikroblogošanas vietnē Twitter raksta Pavļuts, realitātē ir sliktāk, nekā tika prognozēts.

"Ienākuši pirmie dati un ekspertu secinājumi par ieviesto ierobežojumu ietekmi uz sabiedrības uzvedību. Kontaktu samazinājums ir 5-10%, daudz mazāk, nekā plānots, ieviešot ĀS. Prognozes sliktākas, nekā pirms nedēļas. Nepieciešams būtiski lielāks faktiskais kontaktu samazinājums," raksta Pavļuts.

Uz to reaģējis arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kas sasaucis Krīzes vadības padomi.

"Daniels Pavļuts mani ir informējis, ka COVID19 dati uzrāda attīstības tendences, kuras ir sliktākas nekā tika prognozēts, tāpēc 18. oktobrī, plkst. 14, esmu sasaucis Krīzes vadības padomi, kurā, uzklausot Veselības ministrijas ekspertus, lemsim par tālāko rīcību," pauda Kariņš.

Kā vēstījām, arī intervijā TV3 Pavļuts atzīmēja, ka pēc pēdējiem valdības ieviestajiem ierobežojumiem sabiedrības uzvedība ir mainījusies minimāli - sabiedriskais transports joprojām ir pilns, cilvēki turpina pulcēties veikalos, maz tiek ievērots aicinājums strādāt attālināti u.tml., tāpēc galvenais uzdevums ir panākt kontaktu skaita samazināšanu. Politiķiem būšot jāizšķiras par metodēm, kuras var īstenot un kuras var izkontrolēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas