Kā Stradiņa slimnīcā izdodas atklāt pacientus ar viltotiem Covid sertifikātiem?

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 13:09
 
Kaspars Krafts / F64
Aizdomās par viltotiem Covid-19 vakcinēšanās sertifikātiem līdz šim anulēti vien 22 šādi viltus dokumenti. Aizdomu gan ir vairāk, un pārējās lietās izmeklēšana turpinās. Tikmēr Stradiņa slimnīcā nākas ārstēt arī cilvēkus ar viltotiem sertifikātiem, vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV Panorāmā.
''Stradiņu'' pieredze liecina - tikai skābekļa maska un grūtības pašam elpot ir tas brīdis, kad viltus Covid-19 sertifikātu ieguvēji vai viņu tuvinieki beidzot runā. Un tiek saņemta godīga atbilde, ka sertifikāts ir iegūts nelikumīgi. Oktobrī slimnīcā atklāti vairāki šādi gadījumi.

“Tās aizdomas reāli rodas tad, ja klīniskā gaita ir smagāka, nekā to gaidītu, ja pacients tiešām būtu vakcinēts, kā liecina dokumenti. Un tad tiek runāts gan ar pašu, gan ar radiniekiem. Un tad ir situācijas, kad kāds pasaka, ka šis fakts ir viltots. Mums ir daži šādi gadījumi, nav par lielu skaitu runa,” atklāja Stradiņa slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga.

Tikai tad, kad pacienta veselības stāvoklis slimnīcā jau kļūst kritisks, tuvinieki atzīstas, ka vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts ir viltots. Ar šādu situāciju pēdējās nedēļas laikā saskārušies Stradiņa slimnīcas ārsti, kuri par vairākiem viltotiem sertifikātiem ziņojuši policijai.

Stradiņa slimnīca Saeimā un valdībā esot iniciējusi domu par viltus vakcinēto amnestiju. Proti, šādiem cilvēkiem būtu jādod iespēja atzīties un saņemt vakcīnu pret Covid-19.

Policijā informācija par to, ka persona melo par vakcinēšanās faktu, tiekot saņemta gan no ārstniecības iestādēm, gan privātpersonām. Uzsākti vairāki kriminālprocesi, un šādu personu loks, kuru rīcībā ir viltoti sertifikāti, esot plašs.

“Policijas identificētās personas pārsvarā neatzīst fiktīvu vakcinēšanu, kas paildzina izmeklēšanu un pierādījumu nostiprināšanu. Tomēr jāpiebilst, ka ir iespēja nosūtīt personu uz antivielu testu. Un šī prakse arī tiek īstenota,” pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas