Pavļuts komentē baiso stāstu, kad mediķei Covid-19 atņēma abus dēlus

tautaruna.lv 13.oktobris 2021, 17:30
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē Twitter komentēja kādas ģimenes traģēdiju Covid-19 dēļ, par kuru nesen vēstīja Latvijas Televīzija.

Kā vēstīja raidījums "Panorāma", ar dažu dienu starpību Rīgā, Stradiņa slimnīcā un “Gaiļezerā” - no Covid-19 mira divi brāļi. Viņi bija talantīgi programmētāji, bet vakcinējušies nebija, jo uzskatīja, ka darbs pie datora sargā no satikšanās ar vīrusu.

Viņu mamma arī ir ārste, taču pati potēties pret Covid-19 izlēma tikai nesen. “Viņa novakcinējās dažas dienas [iepriekš], pirms viņa inficējās,” pastāstīja Stradiņa slimnīcas 14. nodaļas virsārste, pulmonoloģe Zaiga Kravale.

Abi dēli vakcinējušies nebija. Un tieši viņiem abiem slimības gaita izvērtās ļoti smaga. “Tie bija puiši zem 30 [gadiem], kas strādāja labu, kvalificētu darbu. Dzīvoja joprojām kopā ar mammu. Un tas iemesls, kādēļ nevakcinējās - mēs pie datora un no mājas neizejam. Bet, būsim godīgi, nevar jauni cilvēki neiziet no mājas, un viņi visi trīs gandrīz reizē inficējās,” pastāstīja Kravale.

Pavļuts, komentējot šo ģimenes traģēdiju, uzsvēra, ka tam nevajadzēja notikt.

"Tam nevajadzēja notikt. Mums noliktavās ir vairāk nekā 600 tūkstoši vakcīnu devu, kas būtu novērsušas šādu traģēdiju. Lūdzu. vakcinējieties tagad, lai (iz)dzīvotu!" rakstīja ministrs.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Kāds pauž, ka šī traģēdija ir ministra atbildība un viņam jāatkāpjas no amata, kāds atkal izsaka pateicību par paveikto. Vēl cilvēki runā par iespējamām vakcīnas blaknēm un "piespiedu vakcināciju".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas